Snadný quiche s chřestem bez těsta
- Příprava a čas vaření
- Příprava
- Vaření
- Velmi snadné
- Porce 6
- 20 g másloplus na vymazání formy
- 1 cibulenakrájená nadrobno
- 100 g pancetta nebo slaninanakrájená na kostičky
- 200 g chřestbez tuhých konců
- 8 vejce
- 150 ml smetana ke šlehání
- 80 g gruyère nebo parmazánnastrouhaný
- kcal401
- tuky34g
- nasycené18g
- sacharidy3g
- cukry3g
- vláknina1g
- proteín19g
- sůl1.1g
Postup přípravy
krok 1
Troubu rozehřejte na 180°C. Vymažte máslem kulatou dortovou formu o průměru 23 cm a vyložte ji pečicím papírem, aby papír přesahoval okraje formy o 2-3 cm.
krok 2
Na pánvi rozpusťte máslo. Vložte cibuli a pancettu a opékejte na mírném ohni 10 minut, až cibule začne měknout a slanina či pancetta zprůsvitní.
krok 3
V hrnci přiveďte k varu lehce osolenou vodou. Vložte do ní chřest a zprudka blanšírujte 2 minuty, pak sceďte a nechte chřest důkladně okapat a oschnout.
krok 4
Vejce, smetanu a dvě třetiny sýra společně prošlehejte. Osolte a opepřete čerstvě mletým pepřem. Promíchejte se směsí cibule a slaniny. Nalijte do formy, vložte do směsi chřest a navrch nasypte zbylý sýr. Pečte 25–30 minut nebo podle potřeby - quiche je hotový, když je upečený do zlatova, ale jeho střed se ještě mírně chvěje