reklama

  • 20 g máslo
    plus na vymazání formy
  • 1 cibule
    nakrájená nadrobno
  • 100 g pancetta nebo slanina
    nakrájená na kostičky
  • 200 g chřest
    bez tuhých konců
  • 8 vejce
  • 150 ml smetana ke šlehání
  • 80 g gruyère nebo parmazán
    nastrouhaný

Nutriční hodnoty: na porci

  • kcal401
  • tuky34g
  • nasycené18g
  • sacharidy3g
  • cukry3g
  • vláknina1g
  • proteín19g
  • sůl1.1g

Postup přípravy

  • krok 1

    Troubu rozehřejte na 180°C. Vymažte máslem kulatou dortovou formu o průměru 23 cm a vyložte ji pečicím papírem, aby papír přesahoval okraje formy o 2-3 cm.

  • krok 2

    Na pánvi rozpusťte máslo. Vložte cibuli a pancettu a opékejte na mírném ohni 10 minut, až cibule začne měknout a slanina či pancetta zprůsvitní.

  • krok 3

    V hrnci přiveďte k varu lehce osolenou vodou. Vložte do ní chřest a zprudka blanšírujte 2 minuty, pak sceďte a nechte chřest důkladně okapat a oschnout.

  • krok 4

    Vejce, smetanu a dvě třetiny sýra společně prošlehejte. Osolte a opepřete čerstvě mletým pepřem. Promíchejte se směsí cibule a slaniny. Nalijte do formy, vložte do směsi chřest a navrch nasypte zbylý sýr. Pečte 25–30 minut nebo podle potřeby - quiche je hotový, když je upečený do zlatova, ale jeho střed se ještě mírně chvěje

reklama
reklama
reklama
reklama