Snadný třešňový džem
- Příprava a čas vaření
- Příprava
- Vaření
Přejít na suroviny
- 2 kg třešnízbavených pecek, nakrájené na poloviny
- 1,2 kg cukru na zavařování(s přidaným pektinem)
- 2 citronyvymačkané
- kcal39
- tuky0gs nízkým obsahem
- nasycené0gs nízkým obsahem
- sacharidy9g
- cukry9g
- vláknina0.2g
- proteín0.1g
- sůl0g
Postup přípravy
krok 1
Vložte dva podšálky do mrazáku pro pozdější testování džemu. Třešně, cukr a citronovou šťávu dejte do velkého hrnce a vařte bez pokličky na středně vysokém ohni 35–50 minut za častého míchání, dokud džem nezhoustne.
krok 2
Po 35 minutách nalijte trochu džemu na jeden z vychlazených talířků. Nechte 1 minutu působit, konečkem prstu zatlačte do džemu. Pokud se yačkou dělat "vrásky", je připraven. Pokud po talířku sklouzává, pokračujte ve vaření džemu po dobu 10 minut a poté znovu vyzkoušejte na druhém talířku.
krok 3
Džem nalijte do sterilizovaných sklenic a uzavřete. Vydrží šest měsíců neotevřený (při skladování na tmavém a chladném místě) nebo otevřený v lednici po dobu tří měsíců.