reklama

  • 2 kg třešní
    zbavených pecek, nakrájené na poloviny
  • 1,2 kg cukru na zavařování
    (s přidaným pektinem)
  • 2 citrony
    vymačkané

Nutriční hodnoty: na porci

  • kcal39
  • tuky0g
    s nízkým obsahem
  • nasycené0g
    s nízkým obsahem
  • sacharidy9g
  • cukry9g
  • vláknina0.2g
  • proteín0.1g
  • sůl0g

Postup přípravy

  • krok 1

    Vložte dva podšálky do mrazáku pro pozdější testování džemu. Třešně, cukr a citronovou šťávu dejte do velkého hrnce a vařte bez pokličky na středně vysokém ohni 35–50 minut za častého míchání, dokud džem nezhoustne.

  • krok 2

    Po 35 minutách nalijte trochu džemu na jeden z vychlazených talířků. Nechte 1 minutu působit, konečkem prstu zatlačte do džemu. Pokud se yačkou dělat "vrásky", je připraven. Pokud po talířku sklouzává, pokračujte ve vaření džemu po dobu 10 minut a poté znovu vyzkoušejte na druhém talířku.

  • krok 3

    Džem nalijte do sterilizovaných sklenic a uzavřete. Vydrží šest měsíců neotevřený (při skladování na tmavém a chladném místě) nebo otevřený v lednici po dobu tří měsíců.

reklama
reklama
reklama
reklama