
Snídaňový bircher müsli s jablky a borůvkami
Připravte si super zdravou snídani v podobě ikonického Bircher müsli, které je pojmenováno podle švýcarského doktora Birchera, který propagoval konzumaci čerstvého ovoce i tepelně nezpracovaných ovesných vloček. Máme pro vás malý tip – pokud si budete snídani připravovat večer a necháte ji přes noc odležet, klidně použijte celé ovesné vločky, ale jestli chcete mít Bircher müsli za 5 minut hotové a dokonalé odleželé, vyměňte celé vločky za jemné nebo tzv. minutové vločky.
- 200 g ovesné vločky
- ½ lžičky mletá skořice
- 500 ml jablečná šťáva
- 4 ks jablkonastrouhané
- 200 g borůvky
Nutriční hodnoty: na porci
- kcal305
- tuky4g
- nasycené1g
- sacharidy62g
- cukry29g
- vláknina8g
- proteín9g
- sůl0.02gs nízkým obsahem
Postup přípravy
krok 1
Ve velké míse smíchejte ovesné vločky se skořicí. Vmíchejte jablečnou šťávu a nastrouhaná jablka a poté opatrně vmíchejte borůvky. Před podáváním nechte 5 minut odstát, nebo nechte směs odstát přes noc a vychutnejte si Bircher müsli druhý den k snídani.