reklama

  • 300 g špagety
  • 150 g slanina
  • 300 g cuketa
  • 3 stroužky česnek
  • 20 ml rostlinný olej
  • 3 ks vejce
  • 16 g parmazán
  • 10 g petrželka
  • 4 g pepř

Nutriční hodnoty: na porci

  • kcal600
  • tuky25g
  • nasycené9g
  • sacharidy70g
  • cukry5g
  • vláknina3g
  • proteín25g
  • sůl1.5g

Postup přípravy

  • krok 1

    Slaninu nakrájejte na plátky, petrželku omyjte, usušte a nasekejte. Cuketu omyjte a nakrájejte na plátky. Jeden stroužek česneku oloupejte a nasekejte na drobno.

  • krok 2

    Do mísy rozbijte vejce a rozkvedlejte je vidličkou. Přidejte parmazán a pepř. Vše důkladně promíchejte.

  • krok 3

    Těstoviny uvařte v osolené vodě asi 5-8 minut do al dente.

  • krok 4

    Na pánvi rozehřejte olej. Přidejte slaninu a chvíli opékejte, dokud nezhnědne. Poté přidejte cuketu a česnek. Restujte asi 4 minuty, poté přidejte uvařené těstoviny. Vše důkladně promíchejte. Nakonec zalijte vejci s parmazánem. Zahřívejte ještě půl minuty.

  • krok 5

    Hotové špagety carbonara s cuketou servírujte posypané nasekanou petrželkou.

reklama
reklama
reklama
reklama