Špagety se špenátem a česnekem
- Příprava a čas vaření
- Příprava
- Vaření
- Snadné
- 4 porce
Suroviny
- 500 g špagety celozrnné
- 500 g špenát
- 3 lžíce olivový olej + k podávání
- 4 stroužky česneku, najemno
- 2 lžíce červený vinný ocet
- 1 hrst piniové oříšky
- 50 g parmazán nastrouhaný
- chilli vločky, k podávání
Postup přípravy
- KROK 1
Špagety uvařte podle návodu na obalu. Mezitím uvařte v konvici vodu. Špenát vložte do cedníku a přelijte přes něj vroucí vodu. Poté zchlaďte studenou vodou a ze špenátu vymačkejte všechnu vodu. Špenát nakrájejte nahrubo a dejte stranou.
- KROK 2
V malé pánvi zahřejte olej v na mírném plameni, přidejte česnek a několik minut restujte, dokud nezačne hnědnout. Poté přidejte ocet. Nechte 1 minutu probublávat, poté odstavte z plamene. Když jsou špagety uvařené, odlijte část vody a těstoviny sceďte. Ve velké míse promíchejte špagety s česnekem i olejem, špenátem, piniovými oříšky a nastrouhaným parmazánem. Přidejte vodyu z těstovin, aby se těstoviny obalily a šly dobře promíchat. Podávejte v miskách s hoblinami parmazánu a chilli vločkami, pokapejte olivovým olejem.