reklama

Suroviny

  • 500 g špagety celozrnné
  • 500 g špenát
  • 3 lžíce olivový olej + k podávání
  • 4 stroužky česneku, najemno
  • 2 lžíce červený vinný ocet
  • 1 hrst piniové oříšky
  • 50 g parmazán nastrouhaný
  • chilli vločky, k podávání

Postup přípravy

  • KROK 1

    Špagety uvařte podle návodu na obalu. Mezitím uvařte v konvici vodu. Špenát vložte do cedníku a přelijte přes něj vroucí vodu. Poté zchlaďte studenou vodou a ze špenátu vymačkejte všechnu vodu. Špenát nakrájejte nahrubo a dejte stranou.

  • KROK 2

    V malé pánvi zahřejte olej v na mírném plameni, přidejte česnek a několik minut restujte, dokud nezačne hnědnout. Poté přidejte ocet. Nechte 1 minutu probublávat, poté odstavte z plamene. Když jsou špagety uvařené, odlijte část vody a těstoviny sceďte. Ve velké míse promíchejte špagety s česnekem i olejem, špenátem, piniovými oříšky a nastrouhaným parmazánem. Přidejte vodyu z těstovin, aby se těstoviny obalily a šly dobře promíchat. Podávejte v miskách s hoblinami parmazánu a chilli vločkami, pokapejte olivovým olejem.

reklama
reklama
reklama
reklama