Špagety se špenátem a česnekem
- Příprava a čas vaření
- Příprava
- Vaření
- Snadné
- 4 porce
- 500 g špagetycelozrnné
- 500 g špenát
- 3 lžíce olivový olej+ k podávání
- 4 stroužky česnekunajemno
- 2 lžíce červený vinný ocet
- 1 hrst piniové oříšky
- 50 g parmazánnastrouhaný
- chilli vločkyk podávání
- kcal549
- tuky16g
- nasycené2g
- sacharidy86g
- cukry7g
- vláknina13g
- proteín21g
- sůl0.86g
Postup přípravy
krok 1
Špagety uvařte podle návodu na obalu. Mezitím uvařte v konvici vodu. Špenát vložte do cedníku a přelijte přes něj vroucí vodu. Poté zchlaďte studenou vodou a ze špenátu vymačkejte všechnu vodu. Špenát nakrájejte nahrubo a dejte stranou.
krok 2
V malé pánvi zahřejte olej v na mírném plameni, přidejte česnek a několik minut restujte, dokud nezačne hnědnout. Poté přidejte ocet. Nechte 1 minutu probublávat, poté odstavte z plamene. Když jsou špagety uvařené, odlijte část vody a těstoviny sceďte. Ve velké míse promíchejte špagety s česnekem i olejem, špenátem, piniovými oříšky a nastrouhaným parmazánem. Přidejte vodyu z těstovin, aby se těstoviny obalily a šly dobře promíchat. Podávejte v miskách s hoblinami parmazánu a chilli vločkami, pokapejte olivovým olejem.