Španělská omeleta se špenátem
- Příprava a čas vaření
- Příprava
- Snadné
- 8 porcí
Skip to ingredients
Suroviny
- 400 g špenát listy
- 3 lžíce olivový olej
- 1 ks cibule, najemno
- 2 ks brambory velké, oloupané a pokrájené
- 10 ks vejce
Postup přípravy
- KROK 1
Špenát přemístěte do velkého cedníku a přiveďte k varu konvici s vodou. Špenát spařte vroucí vodou, poté ho zchlaďte pod studenou. Ze špenátu vymačkejte všechnu tekutinu a dejte stranou.
- KROK 2
V pánvi s nepřilnavým povrchem rozpalte olej, vhoďte do něj cibuli a brambory a zlehka opékejte asi 10 minut, dokud nejsou brambory měkké. Mezitím ve velké míse prošlehejte vejce a dochuťte solí a pepřem. Špenát vmíchejte do brambor, poté zalijte vejci a za občasného promíchejte, dokud vejce nezačnou tuhnout. Pak omeletu umístěte pod gril, aby na povrchu ztuhla. Pak omeletu překlopte na talíř a znovu překlopte zpátky na pánev. Dopečte ji zespodu. Až bude zespoda dopečená, vyklopte omeletu na prkénko. Podávejte nakrájenou na klínky.