reklama

  • 350 g krátké těstoviny
    (použili jsme orzo)
  • 1 kostka bujón
    kuřecí
  • 1 lžička kurkuma
    nebo velká špetka šafránu
  • 85 g chorizo
    na kostičky
  • 200 g mořské plody
    libovolná kombinace, předvařené
  • 2 konzervy pečené červené papriky
    na plátky
  • 100 g hrášek
    mražený
  • 2 lžíce petrželka
    jemně nasekaná

Nutriční hodnoty: na porci

  • kcal429
  • tuky7g
  • nasycené3g
  • sacharidy67g
  • cukry3g
  • vláknina5g
  • proteín24g
  • sůl1.2g

Postup přípravy

  • krok 1

    Těstoviny uvařte ve velkém množství vody podle návodu na obalu s kostkou vývaru a polovinou kurkumy nebo šafránu. Asi 7 minut před uvařením těstovin vhoďte nakrájené chorizo na pánev a restujte na středním plameni 5 minut, dokud nebude mírně křupavé. Slijte část tuku, přidejte zbývající kurkumu nebo šafrán, mořské plody, papriku a hrášek.

  • krok 2

    Sceďte těstoviny, část vývaru si nechte. Těstoviny vyklopte zpět do hrnce, přidejte směs choriza a mořských plodů a trochu odloženého vývaru a prohřejte. Vmíchejte většinu petrželky.

  • krok 3

    Podávejte v nahřátých miskách se navrch posypané petrželkou.

reklama
reklama
reklama
reklama