reklama

Suroviny

  • 350 g krátké těstoviny (použili jsme orzo)
  • 1 kostka bujón kuřecí
  • 1 lžička kurkuma, nebo velká špetka šafránu
  • 85 g chorizo, na kostičky
  • 200 g mořské plody, libovolná kombinace, předvařené
  • 2 konzervy pečené červené papriky, na plátky
  • 100 g hrášek mražený
  • 2 lžíce petrželka, jemně nasekaná

Postup přípravy

  • KROK 1

    Těstoviny uvařte ve velkém množství vody podle návodu na obalu s kostkou vývaru a polovinou kurkumy nebo šafránu. Asi 7 minut před uvařením těstovin vhoďte nakrájené chorizo na pánev a restujte na středním plameni 5 minut, dokud nebude mírně křupavé. Slijte část tuku, přidejte zbývající kurkumu nebo šafrán, mořské plody, papriku a hrášek.

  • KROK 2

    Sceďte těstoviny, část vývaru si nechte. Těstoviny vyklopte zpět do hrnce, přidejte směs choriza a mořských plodů a trochu odloženého vývaru a prohřejte. Vmíchejte většinu petrželky.

  • KROK 3

    Podávejte v nahřátých miskách se navrch posypané petrželkou.

reklama
reklama
reklama
reklama