Španělská omeleta se špenátem
Pokud skvělou španělskou tortillu nedojíte, hodí se dokonale další den k obědu – do kanceláře nebo do krabičky pro děti.
Těstoviny uvařte ve velkém množství vody podle návodu na obalu s kostkou vývaru a polovinou kurkumy nebo šafránu. Asi 7 minut před uvařením těstovin vhoďte nakrájené chorizo na pánev a restujte na středním plameni 5 minut, dokud nebude mírně křupavé. Slijte část tuku, přidejte zbývající kurkumu nebo šafrán, mořské plody, papriku a hrášek.
Sceďte těstoviny, část vývaru si nechte. Těstoviny vyklopte zpět do hrnce, přidejte směs choriza a mořských plodů a trochu odloženého vývaru a prohřejte. Vmíchejte většinu petrželky.
Podávejte v nahřátých miskách se navrch posypané petrželkou.