Španělské těstoviny s mořskými plody
- Příprava a čas vaření
- Celkový čas
- Snadné
- 4 porce
Skip to ingredients
Suroviny
- 350 g krátké těstoviny (použili jsme orzo)
- 1 kostka bujón kuřecí
- 1 lžička kurkuma, nebo velká špetka šafránu
- 85 g chorizo, na kostičky
- 200 g mořské plody, libovolná kombinace, předvařené
- 2 konzervy pečené červené papriky, na plátky
- 100 g hrášek mražený
- 2 lžíce petrželka, jemně nasekaná
Postup přípravy
- KROK 1
Těstoviny uvařte ve velkém množství vody podle návodu na obalu s kostkou vývaru a polovinou kurkumy nebo šafránu. Asi 7 minut před uvařením těstovin vhoďte nakrájené chorizo na pánev a restujte na středním plameni 5 minut, dokud nebude mírně křupavé. Slijte část tuku, přidejte zbývající kurkumu nebo šafrán, mořské plody, papriku a hrášek.
- KROK 2
Sceďte těstoviny, část vývaru si nechte. Těstoviny vyklopte zpět do hrnce, přidejte směs choriza a mořských plodů a trochu odloženého vývaru a prohřejte. Vmíchejte většinu petrželky.
- KROK 3
Podávejte v nahřátých miskách se navrch posypané petrželkou.