Špenát s česnekem a šalotkou
- Příprava a čas vaření
- Příprava
- Vaření
- Velmi snadné
- 2 porce
Skip to ingredients
Suroviny
- 250 g špenát listový (ne baby)
- 2 lžíce olivový olej "mild"
- 1 hrst šalotka, malá, oloupaná
- 1 stroužek česnek, oloupaný, celý
Postup přípravy
- KROK 1
Špenát vložte do hrnce s vroucí vodou a ponechte ho tam chvíli povadnout, ale stále si musí zachovat jasně zelenou barvu. Poté sceďte a ochlaďte pod studenou tekoucí vodou. Vymačkejte z listů co nejvíce vody. Lze provést už 1 den předem.
- KROK 2
Před podáváním rozehřejte na pánvi olej, přidejte šalotku a restujte 5 minut nebo do změknutí. Přidejte česnek, opékejte 30 sekund a poté vhoďte špenát. Okořeňte a promíchejte, aby se špenát prohřál.