Špenátové proteinové palačinky
- Příprava a čas vaření
- Příprava
- Vaření
- Snadné
- 12 palačinek
Přejít na suroviny
- 284 ml podmáslí
- 1 ks vejcerozšlehané, plus 2 ztracená vejce na osobu, k podávání (volitelné)
- 200 g špenát
- 175 g pohanková mouka
- 1 lžička bezlepkový prášek do pečiva
- špetka mleté papriky
- řepkový olejna smažení
- kcal214
- tuky4g
- nasycené1g
- sacharidy34g
- cukry4g
- vláknina2g
- proteín11g
- sůl1.84g
Postup přípravy
krok 1
Uvařte vodu v rychlovarné konvici a do kuchyňského robotu dejte podmáslí a rozšlehané vejce. Špenát vložte do cedníku a zalijte vroucí vodou, aby zvadl. Vymačkejte přebytečnou vodu, přidejte ho do robotu a rozmixujte na hladké pyré.
krok 2
Všechny suché ingredience a 1 lžičku soli dejte do mísy, kam postupně přimíchejte pyré. Pokud je těsto husté, přidejte 1 lžíci vody, čímž ho zředíte.
krok 3
Na velké nepřilnavé pánvi rozehřejte na středním plameni kapku oleje a po lžících nalijte dvě až tři naběračky těsta. Smažte 1 až 2 minuty, nebo dokud se na povrchu neobjeví bublinky, poté palačinku obraťte a smažte další 1 minutu nebo dokud není hotová. Postup opakujte, dokud nebudete mít 12 palačinek. Pokud chcete, podávejte je doplněné ztracenými vejci.