reklama

Suroviny

  • 284 ml podmáslí
  • 1 ks vejce, rozšlehané, plus 2 ztracená vejce na osobu, k podávání (volitelné)
  • 200 g špenát
  • 175 g pohanková mouka
  • 1 lžička bezlepkový prášek do pečiva
  • špetka mleté papriky
  • řepkový olej, na smažení

Postup přípravy

  • KROK 1

    Uvařte vodu v rychlovarné konvici a do kuchyňského robotu dejte podmáslí a rozšlehané vejce. Špenát vložte do cedníku a zalijte vroucí vodou, aby zvadl. Vymačkejte přebytečnou vodu, přidejte ho do robotu a rozmixujte na hladké pyré.

  • KROK 2

    Všechny suché ingredience a 1 lžičku soli dejte do mísy, kam postupně přimíchejte pyré. Pokud je těsto husté, přidejte 1 lžíci vody, čímž ho zředíte.

  • KROK 3

    Na velké nepřilnavé pánvi rozehřejte na středním plameni kapku oleje a po lžících nalijte dvě až tři naběračky těsta. Smažte 1 až 2 minuty, nebo dokud se na povrchu neobjeví bublinky, poté palačinku obraťte a smažte další 1 minutu nebo dokud není hotová. Postup opakujte, dokud nebudete mít 12 palačinek. Pokud chcete, podávejte je doplněné ztracenými vejci.

reklama
reklama
reklama
reklama