reklama

Suroviny

  • 500 g špenát mražený (listy)
  • 100 g feta
  • 250 g hladká mouka
  • 1 lžička kypřicí prášek do pečiva
  • sůl
  • 400 ml mléko polotučné
  • 2 vejce
  • 50 g máslo
  • 1 cibule
  • 1 stroužek česnek
  • 100 g krémový sýr
  • pepř čerstvě mletý

Postup přípravy

  • KROK 1

    Na špenátové palačinky rozmrazte špenát, sceďte, dobře vymačkejte a přebytečnou tekutinu slijte. Sýr feta nakrájejte na kostičky.

  • KROK 2

    Smíchejte mouku, prášek do pečiva a sůl. 1/3 špenátu rozmixujte do hladka společně s mlékem a vzniklou hmotu nalijte do moučné směsi. Přidejte vejce a vytvořte hladké palačinkové těsto, které nechte 10 minut odpočinout.

  • KROK 3

    Rozehřejte pánev o průměru cca 20 cm a na ní asi 1 lžičku másla. Naběračkou nalijte těsto do pánve, rozlijte po celé ploše a opékejte palačinky 2-3 minuty z obou stran, dokud nezděláte všechno těsto.

  • KROK 4

    Cibuli a česnek oloupejte, nakrájejte nadrobno a na zbylém másle v hrnci restujte 2–3 minuty, až zesklovatí. Přidejte zbylý špenát, prohřejte, vmíchejte fetu, smetanový sýr a dochuťte solí a pepřem.

  • KROK 5

    Palačinky naplňte špenátem a podávejte třeba s rajčatovým salátem.

reklama
reklama
reklama
reklama