Špenátové slané palačinky s fetou
- Příprava a čas vaření
- Příprava -
- Vaření -
- Snadné
- 8 porcí
Suroviny
- 500 g špenát mražený (listy)
- 100 g feta
- 250 g hladká mouka
- 1 lžička kypřicí prášek do pečiva
- sůl
- 400 ml mléko polotučné
- 2 vejce
- 50 g máslo
- 1 cibule
- 1 stroužek česnek
- 100 g krémový sýr
- pepř čerstvě mletý
Postup přípravy
- KROK 1
Na špenátové palačinky rozmrazte špenát, sceďte, dobře vymačkejte a přebytečnou tekutinu slijte. Sýr feta nakrájejte na kostičky.
- KROK 2
Smíchejte mouku, prášek do pečiva a sůl. 1/3 špenátu rozmixujte do hladka společně s mlékem a vzniklou hmotu nalijte do moučné směsi. Přidejte vejce a vytvořte hladké palačinkové těsto, které nechte 10 minut odpočinout.
- KROK 3
Rozehřejte pánev o průměru cca 20 cm a na ní asi 1 lžičku másla. Naběračkou nalijte těsto do pánve, rozlijte po celé ploše a opékejte palačinky 2-3 minuty z obou stran, dokud nezděláte všechno těsto.
- KROK 4
Cibuli a česnek oloupejte, nakrájejte nadrobno a na zbylém másle v hrnci restujte 2–3 minuty, až zesklovatí. Přidejte zbylý špenát, prohřejte, vmíchejte fetu, smetanový sýr a dochuťte solí a pepřem.
- KROK 5
Palačinky naplňte špenátem a podávejte třeba s rajčatovým salátem.