reklama

  • 400 g špenát
  • 1 lžíce olivový olej
  • 2 stroužky česnek
    utřený
  • 250 g mascarpone
  • 1 lžička muškátový oříšek
    mletý
  • 100 g parmazán
    (nebo veganská alternativa) nastrouhaný
  • 9 plátků lasagne
  • 100 ml smetana ke šlehání
  • 3 cuketa
    velká, nakrájená podélně

Nutriční hodnoty: na porci

  • kcal424
  • tuky33g
  • nasycené20g
  • sacharidy16g
  • cukry4g
  • vláknina2g
  • proteín14g
  • sůl0.4g

Postup přípravy

  • krok 1

    Špenát v sítu nebo cedníku zalijte vroucí vodou, aby zvadl. Nechte vychladnout natolik, aby se s ním dalo manipulovat a poté vymačkejte přebytečnou tekutinu.

  • krok 2

    V nepřilnavé pánvi rozehřejte na středním plameni olej, přidejte česnek a restujte 1 minutu. Následně muškátový oříšek a ještě 1 minutu zahřívejte, poté přidejte mascarpone, špenát, polovinu smetany a polovinu parmazánu. Bohatě osolte, dobře promíchejte a odstavte.

  • krok 3

    Troubu rozpalte na 180 °C. Třetinu náplně rozetřete na dno zapékací misky 20 x 30 cm, přikryjte třemi pláty lasagní a přidejte vrstvu cuket. Opakujte ještě dvakrát. Poslední vrstvu přelijte zbylou smetanou a posypte zbylým parmazánem.

  • krok 4

    Pečte 40–45 minut, nebo dokud omáčka nezačne bublat a těstoviny nezměknou (píchněte do těstovin špejli a když jimi zlehka projede, jsou hotové). Nechte 5 minut odpočinout a poté podávejte.

reklama
reklama
reklama
reklama