Špenátovo cuketové lasagne
- Příprava a čas vaření
- Příprava
- Vaření
- Snadné
- 6 porcí
Suroviny
- 400 g špenát
- 1 lžíce olivový olej
- 2 stroužky česnek, utřený
- 250 g mascarpone
- 1 lžička muškátový oříšek mletý
- 100 g parmazán (nebo veganská alternativa) nastrouhaný
- 9 plátků lasagne
- 100 ml smetana ke šlehání
- 3 cuketa, velká, nakrájená podélně
Postup přípravy
- KROK 1
Špenát v sítu nebo cedníku zalijte vroucí vodou, aby zvadl. Nechte vychladnout natolik, aby se s ním dalo manipulovat a poté vymačkejte přebytečnou tekutinu.
- KROK 2
V nepřilnavé pánvi rozehřejte na středním plameni olej, přidejte česnek a restujte 1 minutu. Následně muškátový oříšek a ještě 1 minutu zahřívejte, poté přidejte mascarpone, špenát, polovinu smetany a polovinu parmazánu. Bohatě osolte, dobře promíchejte a odstavte.
- KROK 3
Troubu rozpalte na 180 °C. Třetinu náplně rozetřete na dno zapékací misky 20 x 30 cm, přikryjte třemi pláty lasagní a přidejte vrstvu cuket. Opakujte ještě dvakrát. Poslední vrstvu přelijte zbylou smetanou a posypte zbylým parmazánem.
- KROK 4
Pečte 40–45 minut, nebo dokud omáčka nezačne bublat a těstoviny nezměknou (píchněte do těstovin špejli a když jimi zlehka projede, jsou hotové). Nechte 5 minut odpočinout a poté podávejte.