Špenátový dhal s paneerem
- Příprava a čas vaření
- Příprava
- Vaření
- Snadné
- Porce 2
Přejít na suroviny
- 250 g červené čočky
- 1 lžíce slunečnicového oleje
- 1 stroužek česnekurozmačkaný
- kousek čerstvého zázvoru o velikosti špičky prstunastrouhaný
- 2 lžičky garam masala
- 400ml kokosového mléka
- 200 g sýru paneernakrájený na kostky 2 cm
- 100 g baby špenátu
- pár lístků koriandru
- kcal896
- tuky43g
- nasycené25g
- sacharidy78g
- cukry7g
- vláknina7g
- proteín55g
- sůl4.25g
Postup přípravy
krok 1
Čočku vařte v osolené vodě 8-12 minut, poté sceďte. Mezitím na pánvi rozehřejte olej a 2–3 minuty na něm zlehka opékejte česnek, zázvor a garam masalu. Nechte si odložené 2 lžíce kokosového mléka, zbytek přidejte do pánve s čočkou a vařte 5 minut.
krok 2
Rozpalte v troubě gril na vysokou teplotu. Kostkový paneer rozložte na plech vyložený pečicím papírem a grilujte 5 minut, jednou otočte, dokud nezezlátne.
krok 3
Špenát vmíchejte do čočkové směsi a zvolna vařte, dokud nezvadne. Rozdělte do misek a navrch posypte sýrem a zakápněte kokosovým mlékem. Posypte koriandrem a podávejte s chlebem naan.