reklama

  • 250 g červené čočky
  • 1 lžíce slunečnicového oleje
  • 1 stroužek česneku
    rozmačkaný
  • kousek čerstvého zázvoru o velikosti špičky prstu
    nastrouhaný
  • 2 lžičky garam masala
  • 400ml kokosového mléka
  • 200 g sýru paneer
    nakrájený na kostky 2 cm
  • 100 g baby špenátu
  • pár lístků koriandru

Nutriční hodnoty: per serving

  • kcal896
  • tuky43g
  • nasycené25g
  • sacharidy78g
  • cukry7g
  • vláknina7g
  • proteín55g
  • sůl4.25g

Postup přípravy

  • krok 1

    Čočku vařte v osolené vodě 8-12 minut, poté sceďte. Mezitím na pánvi rozehřejte olej a 2–3 minuty na něm zlehka opékejte česnek, zázvor a garam masalu. Nechte si odložené 2 lžíce kokosového mléka, zbytek přidejte do pánve s čočkou a vařte 5 minut.

  • krok 2

    Rozpalte v troubě gril na vysokou teplotu. Kostkový paneer rozložte na plech vyložený pečicím papírem a grilujte 5 minut, jednou otočte, dokud nezezlátne.

  • krok 3

    Špenát vmíchejte do čočkové směsi a zvolna vařte, dokud nezvadne. Rozdělte do misek a navrch posypte sýrem a zakápněte kokosovým mlékem. Posypte koriandrem a podávejte s chlebem naan.

reklama
reklama
reklama
reklama