Špenátový guláš s chorizem a cizrnou
- Příprava a čas vaření
- Příprava
- Vaření
- Snadné
- Porce 4
Přejít na suroviny
- 3 lžíce extra panenského olivového oleje
- 1 cibulenakrájená
- 1 mrkevjemně nakrájená
- 1 stonek řapíkatého celerujemně nakrájený
- pár větviček tymiánu
- 2 bobkové listy
- 2 česnekové stroužkyjemně nakrájené
- 200 g chorizanakrájeného na kostičky
- 1/4 lžičky skořice
- 1 lžička pálivé uzené papriky
- 800 g cizrny z plechovkyopláchnuté a osušené
- 1-2 lžíce sherry octu
- 400 g špenátulistů, omytých a osušených
- kcal487
- tuky33g
- nasycené9g
- sacharidy27g
- cukry6g
- vláknina8g
- proteín23g
- sůl3.36g
Postup přípravy
krok 1
Ve velké pánvi rozehřejte olej a poté cibuli zlehka opékejte 3–4 minuty, dokud nezačne měknout. Vmíchejte mrkev, celer, tymián a bobkové listy. Okořeňte, poté 2-3 minuty za občasného míchání vařte. Přidejte česnek, chorizo, skořici a uzenou papriku. Jemně opékejte, dokud zelenina nezměkne a chorizo nezačne pouštět tuk a nebude křupavé.
krok 2
Vmíchejte cizrnu, ocet a 150 ml vody a poté vařte 1-2 minuty, dokud se cizrna nezahřeje. Přidejte špenát a promíchejte, dokud trochu nezvadne. Sundejte z plotny, okořeňte podle chuti a podávejte teplé s křupavým chlebem.