reklama

  • 3 lžíce extra panenského olivového oleje
  • 1 cibule
    nakrájená
  • 1 mrkev
    jemně nakrájená
  • 1 stonek řapíkatého celeru
    jemně nakrájený
  • pár větviček tymiánu
  • 2 bobkové listy
  • 2 česnekové stroužky
    jemně nakrájené
  • 200 g choriza
    nakrájeného na kostičky
  • 1/4 lžičky skořice
  • 1 lžička pálivé uzené papriky
  • 800 g cizrny z plechovky
    opláchnuté a osušené
  • 1-2 lžíce sherry octu
  • 400 g špenátu
    listů, omytých a osušených

Nutriční hodnoty: per serving

  • kcal487
  • tuky33g
  • nasycené9g
  • sacharidy27g
  • cukry6g
  • vláknina8g
  • proteín23g
  • sůl3.36g

Postup přípravy

  • krok 1

    Ve velké pánvi rozehřejte olej a poté cibuli zlehka opékejte 3–4 minuty, dokud nezačne měknout. Vmíchejte mrkev, celer, tymián a bobkové listy. Okořeňte, poté 2-3 minuty za občasného míchání vařte. Přidejte česnek, chorizo, skořici a uzenou papriku. Jemně opékejte, dokud zelenina nezměkne a chorizo nezačne pouštět tuk a nebude křupavé.

  • krok 2

    Vmíchejte cizrnu, ocet a 150 ml vody a poté vařte 1-2 minuty, dokud se cizrna nezahřeje. Přidejte špenát a promíchejte, dokud trochu nezvadne. Sundejte z plotny, okořeňte podle chuti a podávejte teplé s křupavým chlebem.

reklama
reklama
reklama
reklama