Špízy z tuňáka Teriyaki
- Příprava a čas vaření
- Příprava
- Vaření
- Plus nakládání masa
- 6 porcí
- 30 ml sójová omáčka
- 50 ml japonské víno mirin
- 1 lžička rostlinný olej
- 1 mangooloupané
- 3 jarní cibulka
- 250 g steak z tuňáka
- kcal116
- tuky3g
- nasycené1g
- sacharidy14g
- cukry10g
- vláknina2g
- proteín11g
- sůl0.96g
Postup přípravy
krok 1
Připravte si omáčku teriyaki smícháním sójové omáčky, mirinu a cukru v mělké misce. Do misky vložte steaky z tuňáka, několikrát je otočte, aby byly celé obalené omáčkou a nechte v lednici marinovat 1 až 2 hodiny.
krok 2
Až budete připraveni na tepelnou úpravu masa, rozehřejte velkou pánev. Steaky z tuňáka vyjměte z marinády a osušte, poté je celé potřete olejem. Smažte tuňáka 2 minuty z každé strany, aby byl uprostřed stále růžový.
krok 3
Vyjměte steaky z pánve, poté nalijte marinádu a 2-3 lžíce vody. Přiveďte k varu a několik minut vařte, aby se směs prohřála. Přeceďte přes sítko do malé namáčecí misky.
krok 4
Před servírováním nakrájejte uvařeného tuňáka, mango a jarní cibulku na kousky. Napíchejte postupně na špízové špejle a podávejte teplé nebo studené s omáčkou.