reklama

  • 200 g tenké rýžové nudle
  • 400 g libové mleté vepřové maso
  • 1 svazek jarní cibulky
    nakrájené najemno
  • 2 mrkve
    nakrájené na nudličky
  • 5 lžíce sojová omáčka
  • 1,5 lžíce krupicový cukr
  • 3 lžíce rýžový ocet
  • šťáva z 1 limety
  • hrst nasekaných lístků máty a koriandru

Nutriční hodnoty: na porci

  • kcal362
  • tuky5g
  • nasycené2g
  • sacharidy54g
  • cukry12g
  • vláknina2g
  • proteín28g
  • sůl3.83g

Postup přípravy

  • krok 1

    Rýžové nudle dejte do misky a zalijte dostatečným množstvím vroucí vody, aby byly ponořené. Přetáhněte přes misku potravinářskou fólii a nechte 10 minut namáčet. Mezitím rozehřejte velký wok nebo pánev a rozdrobte do něj mleté vepřové maso. Osolte, opepřete čerstvě mletým pepřem a restujte nasucho, rozbíjejte přitom vařečkou velké kusy masa. Opékejte 7–10 minut nebo dokud maso nezhnědne. Vhoďte jarní cibulku a mrkev a restujte ještě 2 minuty.

  • krok 2

    Smíchejte sojovou omáčku, cukr, ocet a limetovou šťávu. Nudle sceďte, vložte do pánve a společně prohřejte. Zalijte připravenou omáčkou, promíchejte, posypte bylinkami a podávejte.

reklama
reklama
reklama
reklama