Stir-fry s vepřovým masem a rýžovými nudlemi
- Příprava a čas vaření
- Příprava
- Vaření
- Plus namáčení
- Velmi snadné
- Porce 4
Přejít na suroviny
- 200 g tenké rýžové nudle
- 400 g libové mleté vepřové maso
- 1 svazek jarní cibulkynakrájené najemno
- 2 mrkvenakrájené na nudličky
- 5 lžíce sojová omáčka
- 1,5 lžíce krupicový cukr
- 3 lžíce rýžový ocet
- šťáva z 1 limety
- hrst nasekaných lístků máty a koriandru
- kcal362
- tuky5g
- nasycené2g
- sacharidy54g
- cukry12g
- vláknina2g
- proteín28g
- sůl3.83g
Postup přípravy
krok 1
Rýžové nudle dejte do misky a zalijte dostatečným množstvím vroucí vody, aby byly ponořené. Přetáhněte přes misku potravinářskou fólii a nechte 10 minut namáčet. Mezitím rozehřejte velký wok nebo pánev a rozdrobte do něj mleté vepřové maso. Osolte, opepřete čerstvě mletým pepřem a restujte nasucho, rozbíjejte přitom vařečkou velké kusy masa. Opékejte 7–10 minut nebo dokud maso nezhnědne. Vhoďte jarní cibulku a mrkev a restujte ještě 2 minuty.
krok 2
Smíchejte sojovou omáčku, cukr, ocet a limetovou šťávu. Nudle sceďte, vložte do pánve a společně prohřejte. Zalijte připravenou omáčkou, promíchejte, posypte bylinkami a podávejte.