reklama

Suroviny

  • 2 ks červená paprika
  • 500 g klobása chorizo
  • 1 ks francouzská bageta, rozčtvrcená a každá čtvrtina podélně rozpůlená
  • 100 g rukola
  • 1 olivový olej, na pokapání

Postup přípravy

  • KROK 1

    Papriky nechte na rozpáleném grilu zčernat po dobu 8–10 minut nebo je dočerna ožehněte nad plynovým hořákem, poté je vložte do mísy a přikryjte talířem, dokud nevychladnou natolik, aby se s nimi dalo manipulovat. Z paprik stáhněte zčernalou slupku, odstraňte semínka a blanky, poté je nakrájejte na proužky a dejte stranou.

  • KROK 2

    Klobásky chorizo podélně rozpulte. Opečte je řeznou stranou dolů na grilu 3–4 minuty, dokud nezačne prskat a nezuhelnatí, poté je otočte a opékejte další 3–4 minuty.

  • KROK 3

    Řeznou stranu baget opečte na grilu, pak naplňte kouskem choriza, několika proužky grilované papriky a hrstí rukoly. Před podáváním pokapejte olivovým olejem.

reklama
reklama
reklama
reklama