Chorizo v bagetě
- Příprava a čas vaření
- Příprava
- Vaření
- Velmi snadné
- Na 4 porce
Skip to ingredients
Suroviny
- 2 ks červená paprika
- 500 g klobása chorizo
- 1 ks francouzská bageta, rozčtvrcená a každá čtvrtina podélně rozpůlená
- 100 g rukola
- 1 olivový olej, na pokapání
Postup přípravy
- KROK 1
Papriky nechte na rozpáleném grilu zčernat po dobu 8–10 minut nebo je dočerna ožehněte nad plynovým hořákem, poté je vložte do mísy a přikryjte talířem, dokud nevychladnou natolik, aby se s nimi dalo manipulovat. Z paprik stáhněte zčernalou slupku, odstraňte semínka a blanky, poté je nakrájejte na proužky a dejte stranou.
- KROK 2
Klobásky chorizo podélně rozpulte. Opečte je řeznou stranou dolů na grilu 3–4 minuty, dokud nezačne prskat a nezuhelnatí, poté je otočte a opékejte další 3–4 minuty.
- KROK 3
Řeznou stranu baget opečte na grilu, pak naplňte kouskem choriza, několika proužky grilované papriky a hrstí rukoly. Před podáváním pokapejte olivovým olejem.