Chorizo v bagetě
- Příprava a čas vaření
- Příprava
- Vaření
- Velmi snadné
- Na 4 porce
Přejít na suroviny
- 2 ks červená paprika
- 500 g klobása chorizo
- 1 ks francouzská bagetarozčtvrcená a každá čtvrtina podélně rozpůlená
- 100 g rukola
- 1 olivový olejna pokapání
- kcal745
- tuky55g
- nasycené21g
- sacharidy35g
- cukry10g
- vláknina5g
- proteín31g
- sůl5.84g
Postup přípravy
krok 1
Papriky nechte na rozpáleném grilu zčernat po dobu 8–10 minut nebo je dočerna ožehněte nad plynovým hořákem, poté je vložte do mísy a přikryjte talířem, dokud nevychladnou natolik, aby se s nimi dalo manipulovat. Z paprik stáhněte zčernalou slupku, odstraňte semínka a blanky, poté je nakrájejte na proužky a dejte stranou.
krok 2
Klobásky chorizo podélně rozpulte. Opečte je řeznou stranou dolů na grilu 3–4 minuty, dokud nezačne prskat a nezuhelnatí, poté je otočte a opékejte další 3–4 minuty.
krok 3
Řeznou stranu baget opečte na grilu, pak naplňte kouskem choriza, několika proužky grilované papriky a hrstí rukoly. Před podáváním pokapejte olivovým olejem.