reklama

  • 1 ks cuketa
    velká, rozpůlená a nakrájená na tenké plátky
  • 2 lžíce olivový olej
  • 1 ks ciabatta
    rozpůlená a podélně rozkrojená
  • 1 stroužek česnek
    rozpůlený
  • 1 ks citron
    kůra a šťáva
  • 75 g kozí sýr
    měkký
  • malý svazek bazalka
    nadrobno nasekaná
  • salát
    k podávání (volitelné)

Nutriční hodnoty: na porci

  • kcal428
  • tuky24g
  • nasycené9g
  • sacharidy37g
  • cukry4g
  • vláknina4g
  • proteín17g
  • sůl1.5g

Postup přípravy

  • krok 1

    Plátky cukety pokapejte trochou olivového oleje. Opékejte je na rozpálené pánvi asi 2 minuty z každé strany, dokud nezměknou. Ciabattu také opečte a jemně ji potřete rozkrojeným stroužkem česneku.

  • krok 2

    Vyšlehejte citronovou šťávu se zbylým olejem a trochou soli a pepře. Ciabattu potřete kozím sýrem a navrch dejte plátky cukety, trochu dresinku, citronovou kůru a bazalku. Pokud chcete, podávejte se salátem.

reklama
reklama
reklama
reklama