Ciabatta s cuketou a kozím sýrem
- Příprava a čas vaření
- Příprava
- Vaření
- Snadné
- 2 porce
Přejít na suroviny
- 1 ks cuketavelká, rozpůlená a nakrájená na tenké plátky
- 2 lžíce olivový olej
- 1 ks ciabattarozpůlená a podélně rozkrojená
- 1 stroužek česnekrozpůlený
- 1 ks citronkůra a šťáva
- 75 g kozí sýrměkký
- malý svazek bazalkanadrobno nasekaná
- salátk podávání (volitelné)
- kcal428
- tuky24g
- nasycené9g
- sacharidy37g
- cukry4g
- vláknina4g
- proteín17g
- sůl1.5g
Postup přípravy
krok 1
Plátky cukety pokapejte trochou olivového oleje. Opékejte je na rozpálené pánvi asi 2 minuty z každé strany, dokud nezměknou. Ciabattu také opečte a jemně ji potřete rozkrojeným stroužkem česneku.
krok 2
Vyšlehejte citronovou šťávu se zbylým olejem a trochou soli a pepře. Ciabattu potřete kozím sýrem a navrch dejte plátky cukety, trochu dresinku, citronovou kůru a bazalku. Pokud chcete, podávejte se salátem.