Ciabatta s cuketou a kozím sýrem
- Příprava a čas vaření
- Příprava
- Vaření
- Snadné
- 2 porce
Skip to ingredients
Suroviny
- 1 ks cuketa, velká, rozpůlená a nakrájená na tenké plátky
- 2 lžíce olivový olej
- 1 ks ciabatta, rozpůlená a podélně rozkrojená
- 1 stroužek česnek, rozpůlený
- 1 ks citron, kůra a šťáva
- 75 g kozí sýr, měkký
- malý svazek bazalka, nadrobno nasekaná
- salát, k podávání (volitelné)
Postup přípravy
- KROK 1
Plátky cukety pokapejte trochou olivového oleje. Opékejte je na rozpálené pánvi asi 2 minuty z každé strany, dokud nezměknou. Ciabattu také opečte a jemně ji potřete rozkrojeným stroužkem česneku.
- KROK 2
Vyšlehejte citronovou šťávu se zbylým olejem a trochou soli a pepře. Ciabattu potřete kozím sýrem a navrch dejte plátky cukety, trochu dresinku, citronovou kůru a bazalku. Pokud chcete, podávejte se salátem.