reklama

Suroviny

  • 1 salátová okurka
  • 0,5 čl soli
  • 1 stroužek česneku
  • 0,5 čili papričky
  • 2 pl sojové omáčky
  • 1 čl sezamového oleje
  • 1 čl javorového sirupu
  • 1 pl sezamu
  • 2 pl rýžového octa

Postup přípravy

  • KROK 1

    Okurku omyjeme, rozpůlíme a lžící zbavíme semínek. Rozčtvrtíme podélně a nakrájíme na větší kousky. Dejte do misky, promíchejte se solí a nechte 15-30 minut odpočívat.

  • KROK 2

    Mezitím si připravte dresink. Česnek oloupeme a nakrájíme nadrobno. Chilli nakrájejte na velmi jemné kroužky. Smícháme spolu se zbylými ingrediencemi na zálivku v míse a dochutíme.

  • KROK 3

    Scezené kousky okurky sceďte v cedníku a vraťte do mísy. Přidejte dresink a vše promíchejte. Necháme krátce louhovat a podávejte. Dobrou chuť!

reklama
reklama
reklama
reklama