reklama

Suroviny

  • 4 plátky kváskového chleba
  • 1 lžíe olivového oleje
  • 4 plátky pršuta
  • máslo
  • 350 g hub
  • 1 stroužek česneku rozmačkaný
  • 4 lžíce smetany
  • hrst petrželky, jemně nasekané

Postup přípravy

  • KROK 1

    Kváskový chléb opečte, každý plátek rozkrojte napůl a poté dejte stranou. Rozpalte velkou pánev s olivovým olejem. Prosciutto opékejte na pánvi asi 2 minuty z každé strany dozlatova a křupava. Nakrájejte na velké kousky a odložte na kuchyňský papír.

  • KROK 2

    Do pánve přidejte máslo a následně houby. Restujte 2 minuty, poté přidejte česnek a crème fraîche. Vařte dalších 3–5 minut, dokud houby nezměknou a lehce se obalí v crème fraîche. Promícháme s trochou petrželky. Navršte toasty a navrch přidejte prosciutto a další petrželku.

reklama
reklama
reklama
reklama