Houby na toastu
- Příprava a čas vaření
- Příprava
- Vaření
- 4 porce
Skip to ingredients
Suroviny
- 4 plátky kváskového chleba
- 1 lžíe olivového oleje
- 4 plátky pršuta
- máslo
- 350 g hub
- 1 stroužek česneku rozmačkaný
- 4 lžíce smetany
- hrst petrželky, jemně nasekané
Postup přípravy
- KROK 1
Kváskový chléb opečte, každý plátek rozkrojte napůl a poté dejte stranou. Rozpalte velkou pánev s olivovým olejem. Prosciutto opékejte na pánvi asi 2 minuty z každé strany dozlatova a křupava. Nakrájejte na velké kousky a odložte na kuchyňský papír.
- KROK 2
Do pánve přidejte máslo a následně houby. Restujte 2 minuty, poté přidejte česnek a crème fraîche. Vařte dalších 3–5 minut, dokud houby nezměknou a lehce se obalí v crème fraîche. Promícháme s trochou petrželky. Navršte toasty a navrch přidejte prosciutto a další petrželku.