Krabí salát s avokádem a rukolou
- Příprava a čas vaření
- Příprava
- bez vaření
- Snadné
- 4 porce
Skip to ingredients
Suroviny
- 450 g krabí maso
- 200 ml crème fraîche nebo tučná zakysaná smetana
- 1 ks citron
- 12 ks rajčata cherry
- 1 ks avokádo
- 110 g rukola
- 3 lžíce olivový olej
Postup přípravy
- KROK 1
Krabí maso vložte do skleněné nebo kovové misky. Vmíchejte crème fraîche a ½ citronové šťávy. Lehce osolute, opepřete a poté odstavte.
- KROK 2
Rajčata nakrájejte na poloviny nebo na čtvrtiny. Avokádo podélně rozpůlte a vyjměte pecku. Vyjměte ze slupky a nakrájejte na tenké plátky. Do velké mísy dejte rukolu, rajčata a avokádo. Vymačkejte do nich zbývající citronovou šťávu a přidejte olivový olej. Osolte. Vše lehce promíchejte.
- KROK 3
Rozdělte zeleninu salát na servírovací talíře. Navršte na ni krabí maso, pokapejte dresinkem z crème fraîche a ihned podávejte.