Krémový hummus z červené řepy
- Příprava a čas vaření
- Příprava
- Nevaří se
- Snadné
- 4 porce
Skip to ingredients
Suroviny
- 400 g cizrna, z konzervy, odkapaná
- 200 g červená řepa, balená předvařená (ne v octě), odkapaná
- 2 lžíce tahini
- 1 ks citron, kúra a šťáva (z poloviny)
- 1 malý stroužek česnek, nahrubo nasekaný
- 4 lžíce řecký jogurt
- 3 lžíce extra panenský olivový nebo řepkový olej
- 1 lžíce piniové oříšky, pražené (volitelné)
- čerstvá zelenina, nakrájená na hranolky, k podávání
Postup přípravy
- KROK 1
Cizrnu, červenou řepu, tahini, citronovou kůru a šťávu, česnek, jogurt a dvě a půl lžíce oleje dejte do kuchyňského robotu. Osolte a opepřete podle chuti a rozmixujte. Asi po 30 sekundách seškrábejte pomazánku ze stěn robotu a poté znovu rozmixujte do hladka. Vzniklý hummus dejte do misky nebo sklenice s víčkem, pokapejte zbylým olejem a posypte piniovými oříšky. Podávejte s kousky nakrájené zeleniny.