Křupavý salát s fetou a rajčaty
- Příprava a čas vaření
- Příprava
- Vaření
- plus chlazení
- Serves 4
Skip to ingredients
Suroviny
- 1/2 ks ciabatta malá
- 2 lžíce olivový olej
- 4 ks rajčata, nakrájené na větší kusy
- 1/2 okurka, nakrájená na větší kusy
- 1 hrst olivy bez pecek
- 100 g feta sýra
- 1 hrst bazalka čerstvá, listy
- 1 střik balzamikový ocet
Postup přípravy
- KROK 1
Rozpalte gril na vysokou teplotu. Ciabattu nakrájejte na kousky velikosti sousta a rozložte v jedné vrstvě na plech. Zakápněte jednou lžící oleje. Grilujte 3–4 minuty za občasného obracení kousků chleba, dokud nebudou zlatavé. Nechte vychladnout.
- KROK 2
Opečenou ciabattu dejte do servírovací mísy s rajčaty, okurkou, olivami a fetou. Natrhejte bazalku a poté ji nasypte na salát. Balsamico a zbývající olivový olej prošlehejte a pokapejte jimi zeleninu, poté jemně promíchejte, aby se chutě a ingredience spojily.