reklama

  • 1/2 ks ciabatta
    malá
  • 2 lžíce olivový olej
  • 4 ks rajčata
    nakrájené na větší kusy
  • 1/2 okurka
    nakrájená na větší kusy
  • 1 hrst olivy
    bez pecek
  • 100 g feta sýra
  • 1 hrst bazalka
    čerstvá, listy
  • 1 střik balzamikový ocet

Nutriční hodnoty: na porci

  • kcal201
  • tuky13g
  • nasycené4g
  • sacharidy15g
  • cukry5g
  • vláknina2g
  • proteín7g
  • sůl1.73g

Postup přípravy

  • krok 1

    Rozpalte gril na vysokou teplotu. Ciabattu nakrájejte na kousky velikosti sousta a rozložte v jedné vrstvě na plech. Zakápněte jednou lžící oleje. Grilujte 3–4 minuty za občasného obracení kousků chleba, dokud nebudou zlatavé. Nechte vychladnout.

  • krok 2

    Opečenou ciabattu dejte do servírovací mísy s rajčaty, okurkou, olivami a fetou. Natrhejte bazalku a poté ji nasypte na salát. Balsamico a zbývající olivový olej prošlehejte a pokapejte jimi zeleninu, poté jemně promíchejte, aby se chutě a ingredience spojily.

reklama
reklama
reklama
reklama