Těstoviny s cuketou, brokolicí a citronovou gremolatou
Krásné, lehké a ideální pro teplejší večery – a pokud se náhodou všechno nesní, zbytky zužitkujte v letním salátu
Salát, který opravdu hýří řeckými chutěmi a barvami - perfektní jídlo pro slunečné dny. Křupavý salát s fetou a rajčaty je klasika studené kuchyně a zvládnou ji i naprostí začátečníci.
Nutriční hodnoty: na porci
Rozpalte gril na vysokou teplotu. Ciabattu nakrájejte na kousky velikosti sousta a rozložte v jedné vrstvě na plech. Zakápněte jednou lžící oleje. Grilujte 3–4 minuty za občasného obracení kousků chleba, dokud nebudou zlatavé. Nechte vychladnout.
Opečenou ciabattu dejte do servírovací mísy s rajčaty, okurkou, olivami a fetou. Natrhejte bazalku a poté ji nasypte na salát. Balsamico a zbývající olivový olej prošlehejte a pokapejte jimi zeleninu, poté jemně promíchejte, aby se chutě a ingredience spojily.