Letní salát se sardelovým dresinkem
- Příprava a čas vaření
- Příprava
- Vaření
- Velmi snadné
- 4 porce
Skip to ingredients
Suroviny
- 140 g fazolky zelené
- 300 g brambory nové, nakrájené na plátky
- 4 vejce
- 1 hrst černé olivy, bez pecek
- 225 g rajčata cherry, rozpůlená
- 2 ks salát Baby Gem, jednotlivé listy oddělené
Postup přípravy
- KROK 1
Do hrnce nalijte vodu a přiveďte k varu. Vložte do něj fazolky a vařte 4 minuty, aby ještě lehce křuply. Poté je děrovanou lžící vyndejte do cedníku a rychle zchlaďte ve studené vodě.
- KROK 2
Brambory vložte do kastrůlku, přidejte vejce a společně vařte 8 minut. Vejce vyjměte a nechte vychladnout, zatímco se brambory další 2 minuty vaří, dokud nezměknou. Brambory sceďte.
- KROK 3
Na zálivku rozmačkejte stranou nože ančovičky a poté ve velké míse smíchejte s octem a olivovým olejem. Vmíchejte fazolky, brambory, olivy a rajčata. Vejce oloupejte a rozpůlte.
- KROK 4
Listy salátu vložte do velké servírovací mísy, přidejte bramborovou směs, vejce a podávejte.