Letní salát se sardelovým dresinkem
- Příprava a čas vaření
- Příprava
- Vaření
- Velmi snadné
- 4 porce
Přejít na suroviny
- 140 g fazolky zelené
- 300 g brambory novénakrájené na plátky
- 4 vejce
- 1 hrst černé olivybez pecek
- 225 g rajčata cherryrozpůlená
- 2 ks salátBaby Gem, jednotlivé listy oddělené
- kcal256
- tuky17g
- nasycené3g
- sacharidy15g
- cukry4g
- vláknina3g
- proteín11g
- sůl0.54g
Postup přípravy
krok 1
Do hrnce nalijte vodu a přiveďte k varu. Vložte do něj fazolky a vařte 4 minuty, aby ještě lehce křuply. Poté je děrovanou lžící vyndejte do cedníku a rychle zchlaďte ve studené vodě.
krok 2
Brambory vložte do kastrůlku, přidejte vejce a společně vařte 8 minut. Vejce vyjměte a nechte vychladnout, zatímco se brambory další 2 minuty vaří, dokud nezměknou. Brambory sceďte.
krok 3
Na zálivku rozmačkejte stranou nože ančovičky a poté ve velké míse smíchejte s octem a olivovým olejem. Vmíchejte fazolky, brambory, olivy a rajčata. Vejce oloupejte a rozpůlte.
krok 4
Listy salátu vložte do velké servírovací mísy, přidejte bramborovou směs, vejce a podávejte.