reklama

Suroviny

  • 140 g fazolky zelené
  • 300 g brambory nové, nakrájené na plátky
  • 4 vejce
  • 1 hrst černé olivy, bez pecek
  • 225 g rajčata cherry, rozpůlená
  • 2 ks salát Baby Gem, jednotlivé listy oddělené

Postup přípravy

  • KROK 1

    Do hrnce nalijte vodu a přiveďte k varu. Vložte do něj fazolky a vařte 4 minuty, aby ještě lehce křuply. Poté je děrovanou lžící vyndejte do cedníku a rychle zchlaďte ve studené vodě.

  • KROK 2

    Brambory vložte do kastrůlku, přidejte vejce a společně vařte 8 minut. Vejce vyjměte a nechte vychladnout, zatímco se brambory další 2 minuty vaří, dokud nezměknou. Brambory sceďte.

  • KROK 3

    Na zálivku rozmačkejte stranou nože ančovičky a poté ve velké míse smíchejte s octem a olivovým olejem. Vmíchejte fazolky, brambory, olivy a rajčata. Vejce oloupejte a rozpůlte.

  • KROK 4

    Listy salátu vložte do velké servírovací mísy, přidejte bramborovou směs, vejce a podávejte.

reklama
reklama
reklama
reklama