reklama

Suroviny

  • 100 ml olivový olej
  • 2 lžíce tymián čerstvé lístky + na ozdobu
  • 4 stroužky česnek, nakrájený
  • 1/4 lžičky chilli vločky sušené
  • 140 g rajčata sušná v olivovém oleji
  • 175 g artyčoky, v oleji
  • 400 g feta nebo balkánský sýr
  • 85 g olivy kalamata

Postup přípravy

  • KROK 1

    Olivový olej a tymián dejte do misky a rozmixujte tyčovým mixérem. Vmíchejte česnek, chilli papričky a hodně černého pepře (ale bez soli). Můžete přidat trochu oleje z rajčat a artyčoků.

  • KROK 2

    Bločky fety nakrájejte na 4 – 6 kousků a uložte do misky nebo uzaviratelné nádoby spolu s rajčaty, artyčoky a olivami. Po lžících nalijte bylinkový olej, posypte tymiánem a nechte přes noc marinovat v lednici.

reklama
reklama
reklama
reklama