reklama

  • 100 ml olivový olej
  • 2 lžíce tymián
    čerstvé lístky + na ozdobu
  • 4 stroužky česnek
    nakrájený
  • 1/4 lžičky chilli vločky
    sušené
  • 140 g rajčata
    sušná v olivovém oleji
  • 175 g artyčoky
    v oleji
  • 400 g feta
    nebo balkánský sýr
  • 85 g olivy
    kalamata

Nutriční hodnoty: per serving

  • kcal366
  • tuky35g
  • nasycené10g
  • sacharidy3g
  • cukry1g
  • vláknina2g
  • proteín9g
  • sůl3.2g

Postup přípravy

  • krok 1

    Olivový olej a tymián dejte do misky a rozmixujte tyčovým mixérem. Vmíchejte česnek, chilli papričky a hodně černého pepře (ale bez soli). Můžete přidat trochu oleje z rajčat a artyčoků.

  • krok 2

    Bločky fety nakrájejte na 4 – 6 kousků a uložte do misky nebo uzaviratelné nádoby spolu s rajčaty, artyčoky a olivami. Po lžících nalijte bylinkový olej, posypte tymiánem a nechte přes noc marinovat v lednici.

reklama
reklama
reklama
reklama