Marinovaná feta v tymiánovém oleji s chilli
- Příprava a čas vaření
- Příprava
- + marinování, bez vaření
- Snadné
- 8 porcí
Skip to ingredients
Suroviny
- 100 ml olivový olej
- 2 lžíce tymián čerstvé lístky + na ozdobu
- 4 stroužky česnek, nakrájený
- 1/4 lžičky chilli vločky sušené
- 140 g rajčata sušná v olivovém oleji
- 175 g artyčoky, v oleji
- 400 g feta nebo balkánský sýr
- 85 g olivy kalamata
Postup přípravy
- KROK 1
Olivový olej a tymián dejte do misky a rozmixujte tyčovým mixérem. Vmíchejte česnek, chilli papričky a hodně černého pepře (ale bez soli). Můžete přidat trochu oleje z rajčat a artyčoků.
- KROK 2
Bločky fety nakrájejte na 4 – 6 kousků a uložte do misky nebo uzaviratelné nádoby spolu s rajčaty, artyčoky a olivami. Po lžících nalijte bylinkový olej, posypte tymiánem a nechte přes noc marinovat v lednici.