Marinovaná feta v tymiánovém oleji s chilli
- Příprava a čas vaření
- Příprava
- + marinování, bez vaření
- Snadné
- 8 porcí
Přejít na suroviny
- 100 ml olivový olej
- 2 lžíce tymiánčerstvé lístky + na ozdobu
- 4 stroužky česneknakrájený
- 1/4 lžičky chilli vločkysušené
- 140 g rajčatasušná v olivovém oleji
- 175 g artyčokyv oleji
- 400 g fetanebo balkánský sýr
- 85 g olivykalamata
- kcal366
- tuky35g
- nasycené10g
- sacharidy3g
- cukry1g
- vláknina2g
- proteín9g
- sůl3.2g
Postup přípravy
krok 1
Olivový olej a tymián dejte do misky a rozmixujte tyčovým mixérem. Vmíchejte česnek, chilli papričky a hodně černého pepře (ale bez soli). Můžete přidat trochu oleje z rajčat a artyčoků.
krok 2
Bločky fety nakrájejte na 4 – 6 kousků a uložte do misky nebo uzaviratelné nádoby spolu s rajčaty, artyčoky a olivami. Po lžících nalijte bylinkový olej, posypte tymiánem a nechte přes noc marinovat v lednici.