Minitoasty s hráškem a feta sýrem
- Příprava a čas vaření
- Celkový čas
- bez vaření
- 5-10 kousků
Přejít na suroviny
- 300 g mraženého hráškunechat rozmrazit při pokojové teplotě
- 3 lžíce nízkotučného přírodního jogurtu
- 2 lžíce nasekané mátyplus několik lístků na ozdobu
- kůra a šťáva z ½ citronu
- 15 plátků nakrájených z tenké bagetylehce opečené
- 85 g feta sýrnadrcený
- 1 lžíce olivového oleje
- kcal204
- tuky5.7g
- nasycené2.8g
- sacharidy27.3g
- cukry5.6g
- vláknina4.4g
- proteín10.1g
- sůl1g
Postup přípravy
krok 1
Do mísy dejte rozmražený hrášek, jogurt, nasekanou mátu, citronovou kůru a šťávu a trochu koření. Dobře rozmačkejte šťouchadlem na brambory. Hraškovou směs rozdělte na toasty a na každý nasypte trochu fety a ještě trochu pepře. Nandejte na talíř, posypte dalšími lístky máty a pokapejte olejem.