reklama

  • 300 g mandle
    celé (mohou být neloupané)
  • máslo
    podle potřeby
  • 1 lžička sůl
    mořská, jemná
  • 1 lžička paprika
    uzená

Nutriční hodnoty: na porci

  • kcal240
  • tuky22g
  • nasycené2g
  • sacharidy3g
  • cukry2g
  • vláknina3g
  • proteín1g
  • sůl0.7g

Postup přípravy

  • krok 1

    Troubu rozehřejte na 180 °C. Na plech rovnoměrně rozprostřete mandle a opékejte 15 minut. Horké ořechy nasypte do mísy a promíchejte s máslem, solí a paprikou, dokud se stejnoměrně neobalí.

  • krok 2

    Mandle vyklopte zpět na plech a opékejte další 2 minuty, aby na nich povrch zaschnul. Vychlaďte a skladujte ve vzduchotěsné nádobě. Takto uskladněné vydrží až 3 dny.

reklama
reklama
reklama
reklama