
Pražené mandle se solí a paprikou
- Příprava a čas vaření
- Příprava
- Vaření
- Snadné
- 8 porcí
Přejít na suroviny
- 300 g mandlecelé (mohou být neloupané)
- máslopodle potřeby
- 1 lžička sůlmořská, jemná
- 1 lžička paprikauzená
Nutriční hodnoty: na porci
- kcal240
- tuky22g
- nasycené2g
- sacharidy3g
- cukry2g
- vláknina3g
- proteín1g
- sůl0.7g
Postup přípravy
krok 1
Troubu rozehřejte na 180 °C. Na plech rovnoměrně rozprostřete mandle a opékejte 15 minut. Horké ořechy nasypte do mísy a promíchejte s máslem, solí a paprikou, dokud se stejnoměrně neobalí.
krok 2
Mandle vyklopte zpět na plech a opékejte další 2 minuty, aby na nich povrch zaschnul. Vychlaďte a skladujte ve vzduchotěsné nádobě. Takto uskladněné vydrží až 3 dny.