reklama

  • 150 g bílé krabí maso
  • 3 ks vařená červená řepa
    (asi 65 g každá), nastrouhaná
  • 2 lžíce crème fraîche
    polotučný
  • 1 ks citrón
    kůra a šťáva
  • ½ malého svazku kopr
    najemno nasekaný
  • ½ malého svazku petrželka
    najemno nasekaná
  • 8 ks fazolové lusky
    rozpůlené
  • 350 g baby okurka
    rozpůlená (nebo 1 okurka nakrájená na kolečka), k podávání
  • 8 ks ředkvička
    rozpůlená, k podávání (nepovinné)
  • knäckebroty
    k podávání

Nutriční hodnoty: na porci

  • kcal112
  • tuky4g
    s nízkým obsahem
  • nasycené2g
    s nízkým obsahem
  • sacharidy7g
  • cukry6g
  • vláknina3g
  • proteín11g
  • sůl0.4g

Postup přípravy

  • krok 1

    Smíchejte krabí maso, červenou řepu, crème fraîche, citronovou kůru a šťávu, kopr a petrželku. Dochuťte černým pepřem.

  • krok 2

    Fazole blanšírujte 1 minutu ve vroucí vodě, poté je sceďte a zchlaďte v ledové vodě. Pomazánku podávejte se zeleninou a chcete-li, tak i s knäckebroty, které si do ní můžete namáčet.

reklama
reklama
reklama
reklama