
Krabí pomazánka s červenou řepou
4 porce
Snadné
Příprava
Vaření
Krabí pomazánka se hodí na jednohubky podávané během silvestrovských oslav, ale tahle, která je krásně červená díky obsahu červené řepy, je jako stvořená pro romantické občerstvení na Valentýna. Ale můžete si na ni pochutnat kdykoliv – ve spojení s knackebroty a nakrájenou zeleninou představuje také rychlou a zdravou studenou večeři.
Přejít na suroviny
- 150 g bílé krabí maso
- 3 ks vařená červená řepa(asi 65 g každá), nastrouhaná
- 2 lžíce crème fraîchepolotučný
- 1 ks citrónkůra a šťáva
- ½ malého svazku koprnajemno nasekaný
- ½ malého svazku petrželkanajemno nasekaná
- 8 ks fazolové luskyrozpůlené
- 350 g baby okurkarozpůlená (nebo 1 okurka nakrájená na kolečka), k podávání
- 8 ks ředkvičkarozpůlená, k podávání (nepovinné)
- knäckebrotyk podávání
Nutriční hodnoty: na porci
- kcal112
- tuky4gs nízkým obsahem
- nasycené2gs nízkým obsahem
- sacharidy7g
- cukry6g
- vláknina3g
- proteín11g
- sůl0.4g
Postup přípravy
krok 1
Smíchejte krabí maso, červenou řepu, crème fraîche, citronovou kůru a šťávu, kopr a petrželku. Dochuťte černým pepřem.
krok 2
Fazole blanšírujte 1 minutu ve vroucí vodě, poté je sceďte a zchlaďte v ledové vodě. Pomazánku podávejte se zeleninou a chcete-li, tak i s knäckebroty, které si do ní můžete namáčet.