Salát z okurky a fenyklu
- Příprava a čas vaření
- Příprava
- Snadné
- 4 porce
Skip to ingredients
Suroviny
- 1 okurka, velká, podélně rozpůlená, zbavená semínek a nakrájená na tenké plátky
- 1 lžička krupicový cukr
- 1 hlíza fenykl, jemně nakrájený
- 150 ml zakysaná smetana, nízkotučná
- 1 citron, štáva
- 1 lžíce vinný ocet, bílý
- 1 malý svazek kopr, hrubě nasekaný
Postup přípravy
- KROK 1
Vložte nakrájenou okurku do síta, posypte 1 lžičkou soli a cukrem a nechte 10 minut působit. Přidejte fenykl.
- KROK 2
Smíchejte zakysanou smetanu, citronovou šťávu, ocet a kopr, poté dochuťte černým pepřem a přidejte k fenyklu a okurce.