reklama

  • 1 okurka
    velká, podélně rozpůlená, zbavená semínek a nakrájená na tenké plátky
  • 1 lžička krupicový cukr
  • 1 hlíza fenykl
    jemně nakrájený
  • 150 ml zakysaná smetana
    nízkotučná
  • 1 citron
    štáva
  • 1 lžíce vinný ocet
    bílý
  • 1 malý svazek kopr
    hrubě nasekaný

Nutriční hodnoty: na porci

  • kcal62
  • tuky3g
  • nasycené2g
  • sacharidy6g
  • cukry5g
  • vláknina2g
  • proteín3g
  • sůl0.85g

Postup přípravy

  • krok 1

    Vložte nakrájenou okurku do síta, posypte 1 lžičkou soli a cukrem a nechte 10 minut působit. Přidejte fenykl.

  • krok 2

    Smíchejte zakysanou smetanu, citronovou šťávu, ocet a kopr, poté dochuťte černým pepřem a přidejte k fenyklu a okurce.

reklama
reklama
reklama
reklama