Salát z okurky a fenyklu
- Příprava a čas vaření
- Příprava
- Snadné
- 4 porce
Přejít na suroviny
- 1 okurkavelká, podélně rozpůlená, zbavená semínek a nakrájená na tenké plátky
- 1 lžička krupicový cukr
- 1 hlíza fenykljemně nakrájený
- 150 ml zakysaná smetananízkotučná
- 1 citronštáva
- 1 lžíce vinný ocetbílý
- 1 malý svazek koprhrubě nasekaný
- kcal62
- tuky3g
- nasycené2g
- sacharidy6g
- cukry5g
- vláknina2g
- proteín3g
- sůl0.85g
Postup přípravy
krok 1
Vložte nakrájenou okurku do síta, posypte 1 lžičkou soli a cukrem a nechte 10 minut působit. Přidejte fenykl.
krok 2
Smíchejte zakysanou smetanu, citronovou šťávu, ocet a kopr, poté dochuťte černým pepřem a přidejte k fenyklu a okurce.