Tex-Mex fazole na toastu
- Příprava a čas vaření
- Příprava
- Vaření
- 1 porce
Přejít na suroviny
- 400 g plechovka nasekaných rajčat
- 2 jarní cibulkybílá a zelená část odděleně, jemně nakrájené
- 2 lžička mletého kmínu
- 2 lžička mírně pálivého chilli prášku
- 1 lžíce barbecue omáčky
- 400 g plechovka černých fazolíodkapané a propláchnuté
- 2 plátky oblíbeného chleba
- 1 malé zralé avokádo
- citronová nebo limetková šťáva
- velká lžíce přírodního jogurtu
- kcal598
- tuky25g
- nasycené5g
- sacharidy72g
- cukry19g
- vláknina24g
- proteín29g
- sůl3.1g
Postup přípravy
krok 1
Rajčata, bílou část jarní cibulky, koření a BBQ omáčku dejte do hrnce. Přiveďte k varu a nechte 10 minut probublávat.
krok 2
Vmíchejte fazole s trochou koření a prohřívejte 5 minut. Mezitím si opečte chléb, poté polovinu avokáda nakrájejte na velké kostičky a smíchejte se šťávou z citronu nebo limetky.
krok 3
Zbylé avokádo rozmačkáme na jednom z toastových kousků a obložíme druhým. Posaďte se na talíř a navrch dejte horké chilli fazole, poté nakrájené avokádo a kopeček jogurtu. Posypte zelenou částí jarní cibulky.