reklama

  • 400 g plechovka nasekaných rajčat
  • 2 jarní cibulky
    bílá a zelená část odděleně, jemně nakrájené
  • 2 lžička mletého kmínu
  • 2 lžička mírně pálivého chilli prášku
  • 1 lžíce barbecue omáčky
  • 400 g plechovka černých fazolí
    odkapané a propláchnuté
  • 2 plátky oblíbeného chleba
  • 1 malé zralé avokádo
  • citronová nebo limetková šťáva
  • velká lžíce přírodního jogurtu

Nutriční hodnoty: na porci

  • kcal598
  • tuky25g
  • nasycené5g
  • sacharidy72g
  • cukry19g
  • vláknina24g
  • proteín29g
  • sůl3.1g

Postup přípravy

  • krok 1

    Rajčata, bílou část jarní cibulky, koření a BBQ omáčku dejte do hrnce. Přiveďte k varu a nechte 10 minut probublávat.

  • krok 2

    Vmíchejte fazole s trochou koření a prohřívejte 5 minut. Mezitím si opečte chléb, poté polovinu avokáda nakrájejte na velké kostičky a smíchejte se šťávou z citronu nebo limetky.

  • krok 3

    Zbylé avokádo rozmačkáme na jednom z toastových kousků a obložíme druhým. Posaďte se na talíř a navrch dejte horké chilli fazole, poté nakrájené avokádo a kopeček jogurtu. Posypte zelenou částí jarní cibulky.

reklama
reklama
reklama
reklama