reklama

  • 300 g zelené boby (broad beans)
    mražené prodává Marks & Spencer nebo Tesco
  • 200 g zelené fazolky
  • 4 vrchovaté lžíce čerstvé bazalkové pesto
    koupené nebo domácí
  • 1 velká ciabatta
    rozpůlená nejdříve příčně a poté podélně (aby vznikly čtyři kusy)
  • olivový olej
    na pokapání
  • 2 stroužky česnek
    rozdrcený
  • 140 g smetanový sýr
    např. Philadelphia, Lučina
  • 4 plátky prosciutto
  • 70 g rukola

Nutriční hodnoty: Na porci

  • kcal446
  • tuky17g
  • nasycené4g
  • sacharidy46g
  • cukry6g
  • vláknina11g
  • proteín25g
  • sůl2.7g

Postup přípravy

  • krok 1

    Do středně velkého hrnce vlijte vodu a na vysokém ohni zahřejte k varu. Vsypte boby a zelené fazolky do vroucí vody. Vařte 2 minuty nebo do změknutí, poté sceďte a podle potřeby odstraňte slupky z bobů. Zeleninu smíchejte s pestem.

  • krok 2

    Grilovací pánev s vroubky rozehřejte na středním ohni. Řeznou stranu ciabatty pokapejte trochou oleje a poté potřete utřeným česnekem. Vložte olejem namazanou stranou dolů do pánve. Opékejte, dokud se na řezné straně neobjeví zuhelnatělé čáry od pánve – asi 2 minuty.

  • krok 3

    Na každý talíř položte kousek opečené ciabatty, potřete smetanovým sýrem, navrch dejte zeleninu s pestem, plátek prosciutta a hrst rukoly. Pokapejte ještě trochou olivového oleje a podávejte.

reklama
reklama
reklama
reklama