Toust s fazolkami a prosciuttem
- Příprava a čas vaření
- Příprava
- Vaření
- Velmi snadné
- Na 4 porce
Skip to ingredients
Suroviny
- 300 g zelené boby (broad beans) mražené prodává Marks & Spencer nebo Tesco
- 200 g zelené fazolky
- 4 vrchovaté lžíce čerstvé bazalkové pesto koupené nebo domácí
- 1 velká ciabatta, rozpůlená nejdříve příčně a poté podélně (aby vznikly čtyři kusy)
- olivový olej, na pokapání
- 2 stroužky česnek, rozdrcený
- 140 g smetanový sýr, např. Philadelphia, Lučina
- 4 plátky prosciutto
- 70 g rukola
Postup přípravy
- KROK 1
Do středně velkého hrnce vlijte vodu a na vysokém ohni zahřejte k varu. Vsypte boby a zelené fazolky do vroucí vody. Vařte 2 minuty nebo do změknutí, poté sceďte a podle potřeby odstraňte slupky z bobů. Zeleninu smíchejte s pestem.
- KROK 2
Grilovací pánev s vroubky rozehřejte na středním ohni. Řeznou stranu ciabatty pokapejte trochou oleje a poté potřete utřeným česnekem. Vložte olejem namazanou stranou dolů do pánve. Opékejte, dokud se na řezné straně neobjeví zuhelnatělé čáry od pánve – asi 2 minuty.
- KROK 3
Na každý talíř položte kousek opečené ciabatty, potřete smetanovým sýrem, navrch dejte zeleninu s pestem, plátek prosciutta a hrst rukoly. Pokapejte ještě trochou olivového oleje a podávejte.