Nepečená pizza s kozím sýrem
Zpestřete si letní piknik, nemusíte ani zapínat troubu! Nepečená pizza s kozím sýrem může znít jako netradiční recept na pizzu, hotová je ovšem do pár minut a zcela jistě si vás podmaní.
Do středně velkého hrnce vlijte vodu a na vysokém ohni zahřejte k varu. Vsypte boby a zelené fazolky do vroucí vody. Vařte 2 minuty nebo do změknutí, poté sceďte a podle potřeby odstraňte slupky z bobů. Zeleninu smíchejte s pestem.
Grilovací pánev s vroubky rozehřejte na středním ohni. Řeznou stranu ciabatty pokapejte trochou oleje a poté potřete utřeným česnekem. Vložte olejem namazanou stranou dolů do pánve. Opékejte, dokud se na řezné straně neobjeví zuhelnatělé čáry od pánve – asi 2 minuty.
Na každý talíř položte kousek opečené ciabatty, potřete smetanovým sýrem, navrch dejte zeleninu s pestem, plátek prosciutta a hrst rukoly. Pokapejte ještě trochou olivového oleje a podávejte.