Šunka & chřest v bagetce
- Příprava a čas vaření
- Příprava
- Vaření
- Velmi snadné
- 12 porcí
Skip to ingredients
Suroviny
- 24 ks chřest zelený, špičky (asi 150 g)
- 4 velké plátky šunka, dobrá, nakrájená na třetiny, nebo 6 menších plátků, rozpůlených
- 50 g máslo slané, povolené
- citronová šťáva vymačkaná
- 12 ks malá bagetka
- salátová zálivka (dle potřeby)
Postup přípravy
- KROK 1
Chřest vařte 1-2 minuty ve vroucí osolené vodě. Dobře sceďte a osušte na kuchyňské papírové utěrce. Vždy dva stonky srolujte do plátku šunky.
- KROK 2
Rozmačkejte máslo s trochou černého pepře a citronovou šťávou.
- KROK 3
Bagetky uprostřed rozřízněte, ale nepřekrojte je úplně napůl. Potřete trochou ochuceného másla a pak ke každému přidejte chřestový balíček podobně, jako se servíruje párek v rohlíku.
- KROK 4
Pokud chcete, přidejte střik zálivky na salát.