reklama

  • 24 ks chřest zelený
    špičky (asi 150 g)
  • 4 velké plátky šunka
    dobrá, nakrájená na třetiny, nebo 6 menších plátků, rozpůlených
  • 50 g máslo
    slané, povolené
  • citronová šťáva
    vymačkaná
  • 12 ks malá bagetka
  • salátová zálivka
    (dle potřeby)

Nutriční hodnoty: na porci

  • kcal163
  • tuky5g
  • nasycené3g
  • sacharidy22g
  • cukry2g
  • vláknina2g
  • proteín7g
  • sůl1.1g

Postup přípravy

  • krok 1

    Chřest vařte 1-2 minuty ve vroucí osolené vodě. Dobře sceďte a osušte na kuchyňské papírové utěrce. Vždy dva stonky srolujte do plátku šunky.

  • krok 2

    Rozmačkejte máslo s trochou černého pepře a citronovou šťávou.

  • krok 3

    Bagetky uprostřed rozřízněte, ale nepřekrojte je úplně napůl. Potřete trochou ochuceného másla a pak ke každému přidejte chřestový balíček podobně, jako se servíruje párek v rohlíku.

  • krok 4

    Pokud chcete, přidejte střik zálivky na salát.

reklama
reklama
reklama
reklama