reklama

  • 75 g hladké mouky
  • 150 ml plnotučného mléka
  • 1 vejce
  • arašídový olej

NÁPLŇ

  • 8 lžic crème fraîche
    nebo zakysané smetany
  • 300 g kvalitní šunky
  • 200 g sýru gruyère
    jemně strouhaného

Nutriční hodnoty: na porci

  • kcal560
  • tuky36g
  • nasycené21g
  • sacharidy30g
  • cukry4g
  • vláknina1g
  • proteín29g
  • sůl2.5g

Postup přípravy

  • krok 1

    Dejte mouku do mísy s špetkou soli a udělejte uprostřed důlek. Smíchejte mléko a vejce a postupně tuto směs zašlehejte do mouky. Těsto by mělo mít konzistenci smetany, takže pokud je potřeba, přidejte trochu více mléka.

  • krok 2

    Rozehřejte palačinkovou pánev nebo palačinkovač na vysokou teplotu a lehce potřete olejem. Přidejte malou naběračku těsta a krouživým pohybem ji rozprostřete tak, aby tenká vrstva pokryla celou pánev. Opékejte několik minut, dokud nezíská zlatavou barvu, poté obraťte a opečte druhou stranu.

  • krok 3

    Poté, co jsou všechny palačinky hotové, rozehřejte velkou suchou pánev. Položte na ni jednu palačinku a rozetřete na ni 1 lžíci crème fraîche v tenké vrstvě. Posypte 2-3 lžícemi sýru gruyère v tenké vrstvě, přidejte trochu šunky a nechte na ohni několik minut. Přeložte palačinku na polovinu a poté znovu na polovinu a podávejte.

reklama
reklama
reklama
reklama