
Šunkový salát s hráškem
- Příprava a čas vaření
- Příprava
- Vaření
- Velmi snadné
- Porce 4
Přejít na suroviny
- 200 g hráškučerstvý nebo rozmražený
- 250 g šunkynastrouhané
- 2 hlávkové salátylisty oddělené
- svazek jarní cibulkynakrájené
- 300 g vařených brambornakrájených
- malý svazek mátyhrubě nasekané
- 150 ml bílého jogurtu
- 1 lžička cukru
Nutriční hodnoty: per serving
- kcal217
- tuky5g
- nasycené2g
- sacharidy23g
- cukry7g
- vláknina4g
- proteín20g
- sůl1.8g
Postup přípravy
krok 1
Hrášek povařte ve vroucí vodě po dobu 1 minuty. Sceďte a propláchněte pod studenou vodou.
krok 2
Promíchejte se šunkou, listy sálatu, jarní cibulkou, bramborami a dvěma třetinami máty.
krok 3
Zbylou mátu smíchejte s jogurtem a cukrem a vzniklou zálivkou pokapejte salát. Nechte vychladit a podávejte.