reklama

  • 200 g hrášku
    čerstvý nebo rozmražený
  • 250 g šunky
    nastrouhané
  • 2 hlávkové saláty
    listy oddělené
  • svazek jarní cibulky
    nakrájené
  • 300 g vařených brambor
    nakrájených
  • malý svazek máty
    hrubě nasekané
  • 150 ml bílého jogurtu
  • 1 lžička cukru

Nutriční hodnoty: per serving

  • kcal217
  • tuky5g
  • nasycené2g
  • sacharidy23g
  • cukry7g
  • vláknina4g
  • proteín20g
  • sůl1.8g

Postup přípravy

  • krok 1

    Hrášek povařte ve vroucí vodě po dobu 1 minuty. Sceďte a propláchněte pod studenou vodou.

  • krok 2

    Promíchejte se šunkou, listy sálatu, jarní cibulkou, bramborami a dvěma třetinami máty.

  • krok 3

    Zbylou mátu smíchejte s jogurtem a cukrem a vzniklou zálivkou pokapejte salát. Nechte vychladit a podávejte.

reklama
reklama
reklama
reklama