reklama

  • 225 g máslo
    o pokojové teplotě
  • 225 g cukr
    krystal
  • 4 ks vejce
    velká
  • 225 g hladká mouka
  • 2 lžičky prášek do peřiva
  • 3 lžíce mléko
    plnotučné
  • 1 lžička vanilkový extrakt
  • 2 lžíce kakao

Na růžovou polevu

  • 150 g máslo
    změklé
  • 300 g cukr
    moučkový
  • potravinářské barvivo
    růžové

Nutriční hodnoty: na porci

  • kcal448
  • tuky28g
  • nasycené17g
  • sacharidy45g
  • cukry44g
  • vláknina0g
  • proteín4g
  • sůl0.7g

Postup přípravy

  • krok 1

    Troubu rozehřejte na 180 °C. Dvě 18cm dortové formy vymažte máslem a dno vyložte pečicím papírem. Máslo a cukr vyšlehejte v mixéru nebo ručně do pěny, poté přidejte vejce, jedno po druhém, a po každém dobře promíchejte. Vmíchejte mouku, mléko a vanilkový extrakt a míchejte, dokud nebude směs hladká.

  • krok 2

    Vzniklé těsto rozdělte do dvou misek. Do jedné prosejte kakaový prášek. Těsto z každé misky přelijte do dortové formy a povrch uhlaďte. Pečte 20 - 25 minut nebo dokud nebude zapíchnutá špejle do korpusu čistá. Nechte 5 minut chladnout, poté přesuňte na mřížku a nechte zcela vychladnout.

  • krok 3

    Polevu připravíte tak, že vyšleháte máslo a po troškách přidáváte moučkový cukr. Každou dávku zašlehejte než přidáte daší. Vznikne hladká krémová poleva. Přidejte trochu růžové barvy a prošlehejte (pokud chcete výraznější barvu, přidejte více). Oba korpusy potřete vzniklou polevou. Ve vzduchotěsné nádobě vydrží dort tři dny.

reklama
reklama
reklama
reklama