
Super rychlá koprovka s vejcem
Česká klasika, kterou můžete pouze milovat - nebo naopak nesnášet. Někomu připomíná školní jídelnu, ale pravda je, že koprovka s vejcem a bramborem je skvělou volbou vždy když si chcete vzpomenout na dětství. A s naší rychlou verzí koprovky nestrávíte u plotny celé hodiny. Jako vždy to s námi zvládnete už do 30 minut.
- 2 lžíce másla
- 3 lžíce hladké mouky
- 1 litr mléka
- trochu smetany na vaření
- sůl
- 2-4 lžíce octa
- 2-3 lžíce cukru
- vejce
- nové brambory
- kopr
- 1 malá cibule
Postup přípravy
krok 1
Vejce uvaříme na hniličku a nové brambory očistíme a uvaříme ve slané vodě. Cibulku očistíme a nakrájíme najemno. Kopr očistíme a nasekáme najemno. V malém kastrůlku mističce smícháme ocet s cukrem a cukr necháme na mírném ohni rozpustit. Par do směsi přimícháme nasekaný kopr.
krok 2
V hrnci rozpustíme máslo a přidáme nadrobno nakrájenou cibulku. Když zesklovatí, zasypeme ji moukou. Uděláme světlou jíšku. Zalijeme mlékem a dobře rozšleháme, aby v omáčce nezůstali žádné hrudky. Necháme chvíli provařit.
krok 3
Do omáčky přidáme ocet s cukrem a koprem a dobře promícháme. Vše zjemníme smetanou, dochutíme solí a podle potřeby přidáme ještě trochu cukru a/nebo octa. Podáváme s uvařenými vejci a bramborami.