reklama

Suroviny

  • 2 lžíce másla
  • 3 lžíce hladké mouky
  • 1 litr mléka
  • trochu smetany na vaření
  • sůl
  • 2-4 lžíce octa
  • 2-3 lžíce cukru
  • vejce
  • nové brambory
  • kopr
  • 1 malá cibule

Postup přípravy

  • KROK 1

    Vejce uvaříme na hniličku a nové brambory očistíme a uvaříme ve slané vodě. Cibulku očistíme a nakrájíme najemno. Kopr očistíme a nasekáme najemno. V malém kastrůlku mističce smícháme ocet s cukrem a cukr necháme na mírném ohni rozpustit. Par do směsi přimícháme nasekaný kopr.

  • KROK 2

    V hrnci rozpustíme máslo a přidáme nadrobno nakrájenou cibulku. Když zesklovatí, zasypeme ji moukou. Uděláme světlou jíšku. Zalijeme mlékem a dobře rozšleháme, aby v omáčce nezůstali žádné hrudky. Necháme chvíli provařit.

  • KROK 3

    Do omáčky přidáme ocet s cukrem a koprem a dobře promícháme. Vše zjemníme smetanou, dochutíme solí a podle potřeby přidáme ještě trochu cukru a/nebo octa. Podáváme s uvařenými vejci a bramborami.

reklama
reklama
reklama
reklama