reklama

Suroviny

  • 1 oříšek máslo, nebo lžíce olivového oleje
  • 1 svazek jarní cibulka, nasekaná
  • 3 cuketa, nakrájená
  • 200 g hrášek čerstvý, nebo mražený
  • 900 ml zeleninový vývar horký
  • 85 g řeřicha
  • 1 velká hrst máta
  • 2 vrchovatá lžíce řecký jogurt + extra pro servírování

Postup přípravy

  • KROK 1

    V hrnci rozehřejte máslo nebo olej, přidejte jarní cibulku a cukety a dobře promíchejte. Přikryjte a duste 3 minuty. Přidejte hrášek, vývar a opět přiveďte k varu. Vařte pod poklicí další 4 minuty, poté stáhněte z ohně a vmíchejte řeřichu a mátu, nechte mírně povadnout.

  • KROK 2

    Uvařenou zeleninu společně s dvěma lžícemi jogurtu rozmixujte tyčovým mixérem na hladkou hmotu, opět vraťte na oheň a podle chuti dochuťte solí a pepřem. Podávejte teplé nebo studené se lžící bílého jogurtu.

reklama
reklama
reklama
reklama