Sýrová cibulová pizza
- Příprava a čas vaření
- Příprava -
- Vaření
- Snadné
- Porce 2
Přejít na suroviny
- 1 lžíce olivového oleje
- 2 velké červené cibulenakrájené
- sůl
- 1 lžička balzamikového octu
- 1 chlazené těsto na pizzu290-400 g
- 100 g kozího sýrunakrájeného
- kcal355
- tuky15g
- nasycené6g
- sacharidy45g
- cukry8g
- vláknina3g
- proteín13g
- sůl1.2g
Postup přípravy
krok 1
Rozehřejte troubu na 220 °C/horkovzdušnou 200 °C/plyn 7.
krok 2
Na středním plameni rozehřejte nepřilnavou pánev a dejte na ni rozehřát olej. Poté vložte cibuli a pod pokličkou ji, za občasného míchání, nechejte změknout a zkaramelizovat. Poté vmíchejte balzamiko ocet a dobře osolte.
krok 3
Základ pizzy dejte na plech. Na něj rozložte zkaramelizovanou cibuli a plátky kozího sýra. Pečte v troubě 5–8 minut, dokud se kozí sýr nerozpustí a základ není křupavý.