Sýrová cibulová pizza
- Příprava a čas vaření
- Příprava -
- Vaření
- Snadné
- Porce 2
Skip to ingredients
Suroviny
- 1 lžíce olivového oleje
- 2 velké červené cibule, nakrájené
- sůl
- 1 lžička balzamikového octu
- 1 chlazené těsto na pizzu, 290-400 g
- 100 g kozího sýru, nakrájeného
Postup přípravy
- KROK 1
Rozehřejte troubu na 220 °C/horkovzdušnou 200 °C/plyn 7.
- KROK 2
Na středním plameni rozehřejte nepřilnavou pánev a dejte na ni rozehřát olej. Poté vložte cibuli a pod pokličkou ji, za občasného míchání, nechejte změknout a zkaramelizovat. Poté vmíchejte balzamiko ocet a dobře osolte.
- KROK 3
Základ pizzy dejte na plech. Na něj rozložte zkaramelizovanou cibuli a plátky kozího sýra. Pečte v troubě 5–8 minut, dokud se kozí sýr nerozpustí a základ není křupavý.