reklama

Suroviny

  • 1 lžíce olivového oleje
  • 2 velké červené cibule, nakrájené
  • sůl
  • 1 lžička balzamikového octu
  • 1 chlazené těsto na pizzu, 290-400 g
  • 100 g kozího sýru, nakrájeného

Postup přípravy

  • KROK 1

    Rozehřejte troubu na 220 °C/horkovzdušnou 200 °C/plyn 7.

  • KROK 2

    Na středním plameni rozehřejte nepřilnavou pánev a dejte na ni rozehřát olej. Poté vložte cibuli a pod pokličkou ji, za občasného míchání, nechejte změknout a zkaramelizovat. Poté vmíchejte balzamiko ocet a dobře osolte.

  • KROK 3

    Základ pizzy dejte na plech. Na něj rozložte zkaramelizovanou cibuli a plátky kozího sýra. Pečte v troubě 5–8 minut, dokud se kozí sýr nerozpustí a základ není křupavý.

reklama
reklama
reklama
reklama