reklama

  • 2 lžíce olivový olej
  • 400 g brambory nové
    nakrájené
  • 4 vejce
    rozšlehaná
  • 4 jarní cibulka
    nakrájená nadrobno
  • 1 svazek kopr
    nasekaný
  • 25 g cheddar
    nastrouhaný

Nutriční hodnoty: na porci

  • kcal244
  • tuky15g
  • nasycené4g
  • sacharidy18g
  • cukry1g
  • vláknina1g
  • proteín11g
  • sůl0.4g

Postup přípravy

  • krok 1

    V malé nepřilnavé pánvi rozehřejte na středním plameni olej. Přidejte brambory a opékejte dokřupava, asi 8 minut. V míse prošlehejte vejce, jarní cibulku, kopr a trochu koření.

  • krok 2

    Rozpalte gril. Prošlehaná vejce přelijte do pánve, rychle promíchejte, stáhněte plamen a posypejte sýrem. Po asi 8 minutách, jakmile je horní strana téměř hotová přesuňte na gril na 2-3 minuty nebo dokud nebude frittata pevná a zlatá. Poté sejměte z pánve. Servírujte rovnou s majonézou nebo kečupem nebo nechejte postupně vychladnout a přesuňte do chladu pro pozdější využití.

reklama
reklama
reklama
reklama