Sýrová frittata s brambory, jarní cibulkou a koprem
- Příprava a čas vaření
- Příprava
- Vaření
- Velmi snadné
- 4 porce
Přejít na suroviny
- 2 lžíce olivový olej
- 400 g brambory novénakrájené
- 4 vejcerozšlehaná
- 4 jarní cibulkanakrájená nadrobno
- 1 svazek koprnasekaný
- 25 g cheddarnastrouhaný
- kcal244
- tuky15g
- nasycené4g
- sacharidy18g
- cukry1g
- vláknina1g
- proteín11g
- sůl0.4g
Postup přípravy
krok 1
V malé nepřilnavé pánvi rozehřejte na středním plameni olej. Přidejte brambory a opékejte dokřupava, asi 8 minut. V míse prošlehejte vejce, jarní cibulku, kopr a trochu koření.
krok 2
Rozpalte gril. Prošlehaná vejce přelijte do pánve, rychle promíchejte, stáhněte plamen a posypejte sýrem. Po asi 8 minutách, jakmile je horní strana téměř hotová přesuňte na gril na 2-3 minuty nebo dokud nebude frittata pevná a zlatá. Poté sejměte z pánve. Servírujte rovnou s majonézou nebo kečupem nebo nechejte postupně vychladnout a přesuňte do chladu pro pozdější využití.