Sýrová frittata s brambory, jarní cibulkou a koprem
- Příprava a čas vaření
- Příprava
- Vaření
- Velmi snadné
- 4 porce
Skip to ingredients
Suroviny
- 2 lžíce olivový olej
- 400 g brambory nové, nakrájené
- 4 vejce, rozšlehaná
- 4 jarní cibulka, nakrájená nadrobno
- 1 svazek kopr, nasekaný
- 25 g cheddar, nastrouhaný
Postup přípravy
- KROK 1
V malé nepřilnavé pánvi rozehřejte na středním plameni olej. Přidejte brambory a opékejte dokřupava, asi 8 minut. V míse prošlehejte vejce, jarní cibulku, kopr a trochu koření.
- KROK 2
Rozpalte gril. Prošlehaná vejce přelijte do pánve, rychle promíchejte, stáhněte plamen a posypejte sýrem. Po asi 8 minutách, jakmile je horní strana téměř hotová přesuňte na gril na 2-3 minuty nebo dokud nebude frittata pevná a zlatá. Poté sejměte z pánve. Servírujte rovnou s majonézou nebo kečupem nebo nechejte postupně vychladnout a přesuňte do chladu pro pozdější využití.