Sýrové kukuřičné bochánky
- Příprava a čas vaření
- Příprava
- Vaření
- Velmi snadné
- 12 kusů
Skip to ingredients
Suroviny
- 200 g pšeničná mouka s práškem do pečiva
- 50 g extra zralý cheddar, nastrouhaný
- hrst petrželka, nasekaná na jemno
- 2 vejce, rozšlehaná
- 2 lzice olivový olej, plus trochu navíc na plech
- 150 ml přírodní jogurt
- 1 lzice celozrnná hořčice
- 198 g kukuřice, odkapaná
Postup přípravy
- KROK 1
Troubu rozehřejte na 190 °C/horkovzdušná trouba 170 °C/plyn 5 a 12-ti jamkovou nepřilnavou formu na muffiny nebo buchty lehce vymažte tukem. Ve velké míse smíchejte mouku, sýr a petržel. V džbánu prošlehejte vejce, olej, jogurt, hořčici, kukuřici a 4 lžíce vody.
- KROK 2
Přidejte mokré ingredience do směsi a rychle promíchejte stěrkou – nepřemíchejte. Směs nandejte do formy – vršek není třeba uhlazovat – a pečte 18–20 minut dozlatova. Před vyklopením a ochlazením na mřížce nechte 5 minut vychladnout.