reklama

Suroviny

  • 200 g pšeničná mouka s práškem do pečiva
  • 50 g extra zralý cheddar, nastrouhaný
  • hrst petrželka, nasekaná na jemno
  • 2 vejce, rozšlehaná
  • 2 lzice olivový olej, plus trochu navíc na plech
  • 150 ml přírodní jogurt
  • 1 lzice celozrnná hořčice
  • 198 g kukuřice, odkapaná

Postup přípravy

  • KROK 1

    Troubu rozehřejte na 190 °C/horkovzdušná trouba 170 °C/plyn 5 a 12-ti jamkovou nepřilnavou formu na muffiny nebo buchty lehce vymažte tukem. Ve velké míse smíchejte mouku, sýr a petržel. V džbánu prošlehejte vejce, olej, jogurt, hořčici, kukuřici a 4 lžíce vody.

  • KROK 2

    Přidejte mokré ingredience do směsi a rychle promíchejte stěrkou – nepřemíchejte. Směs nandejte do formy – vršek není třeba uhlazovat – a pečte 18–20 minut dozlatova. Před vyklopením a ochlazením na mřížce nechte 5 minut vychladnout.

reklama
reklama
reklama
reklama