reklama

  • 175 g hladké mouky
    + navíc na posypání
  • mořská sůl
  • 0,5 lžičky kajenského pepře
  • 0,5 lžičky hořčičného prášku
  • 1 lžička kmínu
    lehce rozdrceného
  • 150 g másla
    chlazené a nakrájené na kostičky
  • 75 g čedaru
    jemně strouhaného
  • 75 g parmezánu
    jemně strouhaného
  • 1 lžíce mléka
  • sezamová semínka

Nutriční hodnoty: na porci

  • kcal100
  • tuky7.3g
  • sacharidy6.1g
  • vláknina0.2g
  • proteín2.8g
  • sůl0.33g

Postup přípravy

  • krok 1

    Do mísy kuchyňského robotu nasypte mouku, sůl, kajenský pepř, hořčičný prášek, kmín a trochu černého pepře.
    Přidejte nakrájené máslo a pomocí pulzního tlačítka ho smíchejte se suchými ingrediencemi. Přidejte strouhané sýry a znovu pulzujte, dokud se těsto nespojí - možná budete muset přidat kapku studené vody.

  • krok 2

    Těsto vyklopte na lehce pomoučněný pracovní povrch a vytvarujte válec o průměru přibližně 5 cm, zabalte do potravinové fólie a dejte na pár hodin do ledničky, dokud neztuhne.

  • krok 3

    Předehřejte troubu na 180 °C/ventilátor 160 °C/plyn 4 a vyložte plech na pečení pečicím papírem.
    Vyjměte váleček z ledničky, odstraňte potravinovou fólii a potřete mlékem před obalením v sezamových semínkách (nebo jiných libovolných). Váleček nakrájejte na plátky, přibližně 5 mm silné, a uspořádejte na plechy, tyčinky dobře rozprostřete.

  • krok 4

    Pečte 12-15 minut, nebo dokud nejsou křupavé a zlatavé. Jakmile jsou úplně vychladlé, můžete je uložit do vzduchotěsné nádoby, kde vydrží 4-5 dní.

reklama
reklama
reklama
reklama