Sýrové sušenky
- Příprava a čas vaření
- Příprava
- Vaření
- + chlazení a ochlazování
- Velmi snadné
- Porce 24
- 175 g hladké mouky+ navíc na posypání
- mořská sůl
- 0,5 lžičky kajenského pepře
- 0,5 lžičky hořčičného prášku
- 1 lžička kmínulehce rozdrceného
- 150 g máslachlazené a nakrájené na kostičky
- 75 g čedarujemně strouhaného
- 75 g parmezánujemně strouhaného
- 1 lžíce mléka
- sezamová semínka
- kcal100
- tuky7.3g
- sacharidy6.1g
- vláknina0.2g
- proteín2.8g
- sůl0.33g
Postup přípravy
krok 1
Do mísy kuchyňského robotu nasypte mouku, sůl, kajenský pepř, hořčičný prášek, kmín a trochu černého pepře.
Přidejte nakrájené máslo a pomocí pulzního tlačítka ho smíchejte se suchými ingrediencemi. Přidejte strouhané sýry a znovu pulzujte, dokud se těsto nespojí - možná budete muset přidat kapku studené vody.krok 2
Těsto vyklopte na lehce pomoučněný pracovní povrch a vytvarujte válec o průměru přibližně 5 cm, zabalte do potravinové fólie a dejte na pár hodin do ledničky, dokud neztuhne.
krok 3
Předehřejte troubu na 180 °C/ventilátor 160 °C/plyn 4 a vyložte plech na pečení pečicím papírem.
Vyjměte váleček z ledničky, odstraňte potravinovou fólii a potřete mlékem před obalením v sezamových semínkách (nebo jiných libovolných). Váleček nakrájejte na plátky, přibližně 5 mm silné, a uspořádejte na plechy, tyčinky dobře rozprostřete.krok 4
Pečte 12-15 minut, nebo dokud nejsou křupavé a zlatavé. Jakmile jsou úplně vychladlé, můžete je uložit do vzduchotěsné nádoby, kde vydrží 4-5 dní.