
Tagliatelle s grilovaným kuřecím masem a rajčaty
Zdá se vám nemožné uvařit si alespoň jednou za den teplé hlavní jídlo, když nemáte času nazbyt? Tyto skvělé nízkotučné tagliatelle s grilovaným kuřecím masem a rajčaty zvládnete do půl hodiny. Navíc vám stačí jen pár suroviny, které má většina z nás doma. Místo estragonu vyzkoušejte jinou čerstvou bylinku, třeba tymián nebo oregano. Obojí se k italské kombinaci těstovin a rajčat náramně hodí.
- 500 g kuřecí prsabez kůže
- 1 ks citronkůra a šťáva
- 1 lžíce estragonnasekaný nebo 1 lžička sušeného
- 2 lžičky olivový olej
- 8 ks rajčatamalá, rozpůlená
- 300 g tagliatelle
Nutriční hodnoty: per serving
- kcal423
- tuky4g
- nasycené1g
- sacharidy61g
- cukry4g
- vláknina3g
- proteín40g
- sůl0.48g
Postup přípravy
krok 1
Rozpalte gril na vysokou teplotu. Kuře pokapejte citronovou šťávou, přidejte kůru, estragon, osolte a opepřete.
krok 2
Vložte do velké mělké zapékací mísy nebo zapékací formy v jedné vrstvě. Lehce potřete trochou oleje a poté grilujte 6 minut. Kuře otočte a do misky přidejte rajčata řeznou stranou nahoru a lehce je potřete olejem. Grilujte dalších 6-8 minut, dokud není kuře uvařené a lehce opečené a rajčata měkká.
krok 3
Mezitím uvařte ve velkém hrnci s vroucí vodou těstoviny podle návodu na obalu. Dobře sceďte, odložte si 150 ml vařící vody a poté těstoviny vraťte zpět do pánve. Kuře vyjměte z mísy a nakrájejte na kousky. Přidejte k těstovinám s rajčaty, vypečenou šťávou a podle potřeby přidejte vodu z těstovin. Vše dobře promíchejte a podávejte.