reklama

Suroviny

  • 500 g kuřecí prsa, bez kůže
  • 1 ks citron, kůra a šťáva
  • 1 lžíce estragon, nasekaný nebo 1 lžička sušeného
  • 2 lžičky olivový olej
  • 8 ks rajčata, malá, rozpůlená
  • 300 g tagliatelle

Postup přípravy

  • KROK 1

    Rozpalte gril na vysokou teplotu. Kuře pokapejte citronovou šťávou, přidejte kůru, estragon, osolte a opepřete.

  • KROK 2

    Vložte do velké mělké zapékací mísy nebo zapékací formy v jedné vrstvě. Lehce potřete trochou oleje a poté grilujte 6 minut. Kuře otočte a do misky přidejte rajčata řeznou stranou nahoru a lehce je potřete olejem. Grilujte dalších 6-8 minut, dokud není kuře uvařené a lehce opečené a rajčata měkká.

  • KROK 3

    Mezitím uvařte ve velkém hrnci s vroucí vodou těstoviny podle návodu na obalu. Dobře sceďte, odložte si 150 ml vařící vody a poté těstoviny vraťte zpět do pánve. Kuře vyjměte z mísy a nakrájejte na kousky. Přidejte k těstovinám s rajčaty, vypečenou šťávou a podle potřeby přidejte vodu z těstovin. Vše dobře promíchejte a podávejte.

reklama
reklama
reklama
reklama