Tagliatelle s grilovaným kuřecím masem a rajčaty
- Příprava a čas vaření
- Příprava
- Vaření -
- Snadné
- 4 porce
Skip to ingredients
Suroviny
- 500 g kuřecí prsa, bez kůže
- 1 ks citron, kůra a šťáva
- 1 lžíce estragon, nasekaný nebo 1 lžička sušeného
- 2 lžičky olivový olej
- 8 ks rajčata, malá, rozpůlená
- 300 g tagliatelle
Postup přípravy
- KROK 1
Rozpalte gril na vysokou teplotu. Kuře pokapejte citronovou šťávou, přidejte kůru, estragon, osolte a opepřete.
- KROK 2
Vložte do velké mělké zapékací mísy nebo zapékací formy v jedné vrstvě. Lehce potřete trochou oleje a poté grilujte 6 minut. Kuře otočte a do misky přidejte rajčata řeznou stranou nahoru a lehce je potřete olejem. Grilujte dalších 6-8 minut, dokud není kuře uvařené a lehce opečené a rajčata měkká.
- KROK 3
Mezitím uvařte ve velkém hrnci s vroucí vodou těstoviny podle návodu na obalu. Dobře sceďte, odložte si 150 ml vařící vody a poté těstoviny vraťte zpět do pánve. Kuře vyjměte z mísy a nakrájejte na kousky. Přidejte k těstovinám s rajčaty, vypečenou šťávou a podle potřeby přidejte vodu z těstovin. Vše dobře promíchejte a podávejte.