
Tandoori tilápie s pikantní batátovou kaší a rajčatovým salátem
Tato indická grilovaná rybí večeře je naprosto fantastickou delikatesou pro letní grilování s přáteli. Tilápie je potřená tandoori pastou a tím rázem získá ostrou a pikantní chuť, která naprosto koresponduje s jemnou batátovou kaší.
- filety tilapie
- 1 lžíce tandoori pasta
- 1 kg batátynakrájené na malé kousky
- 4 ks mrkevnakrájená
- 2 stroužky česnekna plátky
- 1 chilli papričkačervená, zbavená semínek a nakrájená
Na salát
- 8 rajčatanakrájená
- 1 červená cibulemalá, na slabé plátky
- 1 svazek koriandr čerstvýnasekaný
Nutriční hodnoty: per serving
- kcal391
- tuky4g
- nasycené1g
- sacharidy64g
- cukry24g
- vláknina9g
- proteín30g
- sůl0.73g
Postup přípravy
krok 1
Filety tilapie potřete tandoori pastou a dejte stranou. Sladké brambory, mrkev a česnek dejte do velkého hrnce s osolenou vodou. Přiveďte k varu a vařte 10 minut nebo do změknutí. Dobře sceďte a poté nechte pár minut dojít v páře. Do hrnce přidejte chilli a vše rozmačkejte s trochou koření. Přikryjte a udržujte v teple.
krok 2
Rozpalte gril na vysokou teplotu. Grilujte tilapii 8-10 minut nebo dokud nebude upečená. Mezitím smíchejte ingredience na salát a podávejte spolu s tilapií a batátovou kaší.