reklama

Suroviny

  • 150 ml smetana ke šlehání
  • 50 g moučkový cukr, plus na posypání
  • 2 lžíce balzamikový ocet
  • pepř čerstvě drcený
  • 6 ks upečené košíčky na tartaletky
  • 480 g jahody
  • sněhová pusinka několik kusů na ozdobu (nemusí být)
  • thajská bazalka, lístky na ozdobu (nemusí být)

Postup přípravy

  • KROK 1

    Smetanu šlehejte s moučkovým cukrem do měkkých špiček – dejte pozor, abyste ji nepřešlehali, protože jakmile přidáte ocet, ještě ztuhne. Pomalu přidejte balzamiko a drcený černý pepře. Hotovou šlehačku přendejte do nádoby, přikryjte a dejte vychladit.

  • KROK 2

    Do upečených tartaletkových košíčků rozdělte šlehačku, ozdobte plátky jahod, lehce popraště moučkovým cukrem a posypte lehce nadrcenými pusinkami a přidejte lístky thajské bazalky. Na závěr případně přidejte ještě trochu mletého černého pepře a podávejte.

reklama
reklama
reklama
reklama