Tartaletky s balzamikovou šlehačkou a jahodami
- Příprava a čas vaření
- Příprava
- Snadné
- 6 porcí
Skip to ingredients
Suroviny
- 150 ml smetana ke šlehání
- 50 g moučkový cukr, plus na posypání
- 2 lžíce balzamikový ocet
- pepř čerstvě drcený
- 6 ks upečené košíčky na tartaletky
- 480 g jahody
- sněhová pusinka několik kusů na ozdobu (nemusí být)
- thajská bazalka, lístky na ozdobu (nemusí být)
Postup přípravy
- KROK 1
Smetanu šlehejte s moučkovým cukrem do měkkých špiček – dejte pozor, abyste ji nepřešlehali, protože jakmile přidáte ocet, ještě ztuhne. Pomalu přidejte balzamiko a drcený černý pepře. Hotovou šlehačku přendejte do nádoby, přikryjte a dejte vychladit.
- KROK 2
Do upečených tartaletkových košíčků rozdělte šlehačku, ozdobte plátky jahod, lehce popraště moučkovým cukrem a posypte lehce nadrcenými pusinkami a přidejte lístky thajské bazalky. Na závěr případně přidejte ještě trochu mletého černého pepře a podávejte.