reklama

  • 150 ml smetana ke šlehání
  • 50 g moučkový cukr
    plus na posypání
  • 2 lžíce balzamikový ocet
  • pepř
    čerstvě drcený
  • 6 ks upečené košíčky na tartaletky
  • 480 g jahody
  • sněhová pusinka
    několik kusů na ozdobu (nemusí být)
  • thajská bazalka
    lístky na ozdobu (nemusí být)

Nutriční hodnoty: na porci

  • kcal316
  • tuky20g
  • nasycené13g
  • sacharidy29g
  • cukry19g
  • vláknina3g
  • proteín3g
  • sůl0.1g

Postup přípravy

  • krok 1

    Smetanu šlehejte s moučkovým cukrem do měkkých špiček – dejte pozor, abyste ji nepřešlehali, protože jakmile přidáte ocet, ještě ztuhne. Pomalu přidejte balzamiko a drcený černý pepře. Hotovou šlehačku přendejte do nádoby, přikryjte a dejte vychladit.

  • krok 2

    Do upečených tartaletkových košíčků rozdělte šlehačku, ozdobte plátky jahod, lehce popraště moučkovým cukrem a posypte lehce nadrcenými pusinkami a přidejte lístky thajské bazalky. Na závěr případně přidejte ještě trochu mletého černého pepře a podávejte.

reklama
reklama
reklama
reklama