Tartaletky z lesních hub
- Příprava a čas vaření
- Příprava
- Vaření
- Porce 4
Přejít na suroviny
- 375 g listového těsta
- moukana vysypání formiček
- 25 g máslo
- 300 g divokých hubočištěných a nakrájených
- 25 g parmazánujemně nastrouhaný
- hrst petrželkynasekané
- 1 stroužek česnekujemně nasekaný
- 1 vejcerozšlehané
- kcal473
- tuky31g
- nasycené14g
- sacharidy39g
- cukry2g
- vláknina1g
- proteín12g
- sůl1.32gs nízkým obsahem
Postup přípravy
krok 1
Těsto vyválejte na pomoučené ploše a vykrájejte 4 kolečka o průměru asi 15 cm. Nechte vychladit na vymazaném plechu v lednici.
krok 2
Troubu rozehřejte na 200 °C/horkovzdušnou na 180 °C/plynovou na stupeň 6. Rozpalte velkou pánev, dokud nebude horká, poté přidejte máslo a houby na něm opékejte 5 minut - dokud v pánvi nezůstane žádná tekutina. Okořte, stáhněte plamen a smíchejte houby s parmazánem, petrželkou a česnekem.
krok 3
Vyřízněte 1 cm okraj kolem okraje každého koláče a poté vložte houby do středového kruhu. Okraj potřete rozšlehaným vejcem a koláče pečte 20 minut, dokud nebudou nafouknuté a zlaté. Ihned podávejte.