reklama

  • 375 g listového těsta
  • mouka
    na vysypání formiček
  • 25 g máslo
  • 300 g divokých hub
    očištěných a nakrájených
  • 25 g parmazánu
    jemně nastrouhaný
  • hrst petrželky
    nasekané
  • 1 stroužek česneku
    jemně nasekaný
  • 1 vejce
    rozšlehané

Nutriční hodnoty: na porci

  • kcal473
  • tuky31g
  • nasycené14g
  • sacharidy39g
  • cukry2g
  • vláknina1g
  • proteín12g
  • sůl1.32g
    s nízkým obsahem

Postup přípravy

  • krok 1

    Těsto vyválejte na pomoučené ploše a vykrájejte 4 kolečka o průměru asi 15 cm. Nechte vychladit na vymazaném plechu v lednici.

  • krok 2

    Troubu rozehřejte na 200 °C/horkovzdušnou na 180 °C/plynovou na stupeň 6. Rozpalte velkou pánev, dokud nebude horká, poté přidejte máslo a houby na něm opékejte 5 minut - dokud v pánvi nezůstane žádná tekutina. Okořte, stáhněte plamen a smíchejte houby s parmazánem, petrželkou a česnekem.

  • krok 3

    Vyřízněte 1 cm okraj kolem okraje každého koláče a poté vložte houby do středového kruhu. Okraj potřete rozšlehaným vejcem a koláče pečte 20 minut, dokud nebudou nafouknuté a zlaté. Ihned podávejte.

reklama
reklama
reklama
reklama