Tartaletky z lesních hub
- Příprava a čas vaření
- Příprava
- Vaření
- Porce 4
Skip to ingredients
Suroviny
- 375 g listového těsta
- mouka, na vysypání formiček
- 25 g máslo
- 300 g divokých hub, očištěných a nakrájených
- 25 g parmazánu, jemně nastrouhaný
- hrst petrželky. nasekané
- 1 stroužek česneku, jemně nasekaný
- 1 vejce, rozšlehané
Postup přípravy
- KROK 1
Těsto vyválejte na pomoučené ploše a vykrájejte 4 kolečka o průměru asi 15 cm. Nechte vychladit na vymazaném plechu v lednici.
- KROK 2
Troubu rozehřejte na 200 °C/horkovzdušnou na 180 °C/plynovou na stupeň 6. Rozpalte velkou pánev, dokud nebude horká, poté přidejte máslo a houby na něm opékejte 5 minut - dokud v pánvi nezůstane žádná tekutina. Okořte, stáhněte plamen a smíchejte houby s parmazánem, petrželkou a česnekem.
- KROK 3
Vyřízněte 1 cm okraj kolem okraje každého koláče a poté vložte houby do středového kruhu. Okraj potřete rozšlehaným vejcem a koláče pečte 20 minut, dokud nebudou nafouknuté a zlaté. Ihned podávejte.