reklama

Suroviny

  • 375 g listového těsta
  • mouka, na vysypání formiček
  • 25 g máslo
  • 300 g divokých hub, očištěných a nakrájených
  • 25 g parmazánu, jemně nastrouhaný
  • hrst petrželky. nasekané
  • 1 stroužek česneku, jemně nasekaný
  • 1 vejce, rozšlehané

Postup přípravy

  • KROK 1

    Těsto vyválejte na pomoučené ploše a vykrájejte 4 kolečka o průměru asi 15 cm. Nechte vychladit na vymazaném plechu v lednici.

  • KROK 2

    Troubu rozehřejte na 200 °C/horkovzdušnou na 180 °C/plynovou na stupeň 6. Rozpalte velkou pánev, dokud nebude horká, poté přidejte máslo a houby na něm opékejte 5 minut - dokud v pánvi nezůstane žádná tekutina. Okořte, stáhněte plamen a smíchejte houby s parmazánem, petrželkou a česnekem.

  • KROK 3

    Vyřízněte 1 cm okraj kolem okraje každého koláče a poté vložte houby do středového kruhu. Okraj potřete rozšlehaným vejcem a koláče pečte 20 minut, dokud nebudou nafouknuté a zlaté. Ihned podávejte.

reklama
reklama
reklama
reklama