Teplý bramborový salát s tuňákem
- Příprava a čas vaření
- Vaření -
- Snadné
- 4 porce
Přejít na suroviny
- 650 g nové bramborypodélně rozpůlené
- 2 lžíce pesto
- 4 lžíce olivový olej
- 8 ks třešňová rajčata
- 175 g tunňákkonzervovaný
- 200 g zelené fazolkyrozpůlené
- 2 hrsti špenát
- kcal349
- tuky20g
- nasycené3g
- sacharidy29g
- cukry0g
- vláknina3g
- proteín15g
- sůl0.71g
Postup přípravy
krok 1
Brambory vložte do hrnce s vroucí vodou, přiveďte zpět k varu a vařte 8 – 10 minut do měkka.
krok 2
Mezitím smíchejte pesto a olej na zálivku. Rajčata rozpůlte, sceďte a tuňáka rozdrobte. Na poslední 3 minuty vaření přidejte k bramborám fazolky.
krok 3
Brambory a fazole slijte a přendejte do salátové mísy. Vmíchejte špenát, aby se teplem z brambor trochu spařil. Dochuťte solí a pepřem. Navrch rozložte rajčata a tuňáka, pokapejte pestem a vše jemně promíchejte.