Teplý kuřecí salát
- Příprava a čas vaření
- Příprava
- Vaření
- Snadné
- 2 porce
Přejít na suroviny
- 2 kuřecí prsana kousky
- ½ ks bagetana kousky
- 4 lžíce olivový olej
- 1 lžíce balzamikový ocet
- 150 g salátové listy
- 250 g červená řepavařená, na kousky
- 100 g kozí sýr
- kcal625
- tuky35g
- nasycené10g
- sacharidy32g
- cukry15g
- vláknina4g
- proteín48g
- sůl2.88g
Postup přípravy
krok 1
Troubu rozehřejte na 200 °C. Kousky kuřete a bagety rozložte na pečicí plech. Pokapejte 2 lžícemi olivového oleje a promíchejte, aby se obalily. Osolte, opepřete a dejte do trouby na 15 minut, dokud není kuře propečené a chléb zlatavý a křupavý.
krok 2
Zbylý olivový olej a balzamikový ocet smíchejte a vytvořte dresink. Rozdělte salátové listy mezi dva servírovací talíře, přidejte červenou řepu a poté na ně rozsypte sýr. Promíchejte s teplým kuřecím masem a chlebem, pokapejte dresinkem a ihned podávejte.