Teplý mexický fazolový dip s tortilla chipsy
- Příprava a čas vaření
- Příprava
- Vaření
- Snadné
- 8 porcí
Přejít na suroviny
- 1 ks cibulenakrájená
- 1 lžíce olivový olej
- 1 lžička cukrhnědý
- 1 lžička vinný ocet
- 1 lžička cajunská směs koření
- 1 konzerva fazole400 g
- 400 g konzervovaná rajčata krájenás česnekem
- 1 hrst čedatstrouhaný
- 100 g tortillachipsy
- avokádok podávání
- kcal144
- tuky7g
- nasycené2g
- sacharidy16g
- cukry3g
- vláknina3g
- proteín6g
- sůl0.76g
Postup přípravy
krok 1
Nakrájenou cibuli orestujte na olivovém oleji do měkka. Přidejte měkký hnědý cukr, vinný ocet a cajunské koření. Restujte asi 1 minutu, poté přidejte rozmixované fazole a nakrájená rajčata s česnekem. Vařte 10 - 15 minut, dokud omáčka nezhoustne, pak osolte a opepřete.
krok 2
Hrst strouhaného čedaru nasypte na tortilla chipsy. Dejte je do mikrovlnné trouby na vysoký výkon po dobu 1 minuty, dokud se sýr nerozpustí. Podávejte s teplým dipem, případně nakrájeným avokádem.