reklama

  • 1 ks cibule
    nakrájená
  • 1 lžíce olivový olej
  • 1 lžička cukr
    hnědý
  • 1 lžička vinný ocet
  • 1 lžička cajunská směs koření
  • 1 konzerva fazole
    400 g
  • 400 g konzervovaná rajčata krájená
    s česnekem
  • 1 hrst čedat
    strouhaný
  • 100 g tortilla
    chipsy
  • avokádo
    k podávání

Nutriční hodnoty: na porci

  • kcal144
  • tuky7g
  • nasycené2g
  • sacharidy16g
  • cukry3g
  • vláknina3g
  • proteín6g
  • sůl0.76g

Postup přípravy

  • krok 1

    Nakrájenou cibuli orestujte na olivovém oleji do měkka. Přidejte měkký hnědý cukr, vinný ocet a cajunské koření. Restujte asi 1 minutu, poté přidejte rozmixované fazole a nakrájená rajčata s česnekem. Vařte 10 - 15 minut, dokud omáčka nezhoustne, pak osolte a opepřete.

  • krok 2

    Hrst strouhaného čedaru nasypte na tortilla chipsy. Dejte je do mikrovlnné trouby na vysoký výkon po dobu 1 minuty, dokud se sýr nerozpustí. Podávejte s teplým dipem, případně nakrájeným avokádem.

reklama
reklama
reklama
reklama