Teplý salát s kuřecím masem, tymiánem a olivami
- Příprava a čas vaření
- Příprava
- Vaření
- Velmi snadné
- Porce 4
Přejít na suroviny
- 4 kuřecí prsanakrájená na stripsy
- 1 citronkůra jemně nastrouhaná a šťáva vymačkaná
- pár snítek čerstvý tymiánnebo lžička sušeného
- 3 lžíce rostlinný olej
- 150 g směs salátových lístkůnebo 2 saláty Little Gem, rozebrané na lístky
- 1 malá červená cibulenakrájená na tenká kolečka
- 1 stroužek česnekuprolisovaný
- hrst vypeckované černé olivyrozpůlené
- kcal245
- tuky11g
- nasycené2g
- sacharidy2g
- cukry2g
- vláknina1g
- proteín34g
- sůl0.72g
Postup přípravy
krok 1
Nakrájené kuřecí maso dejte do mísy, přidejte citronovou kůru a lístky tymiánu. Pořádně opepřete čerstvě mletým pepřem a podle chuti osolte, pak rukama dobře promíchejte. Na pánvi rozehřejte 1 lžíci oleje a opečte na ní kuře do zlatova, trvá to 8–10 minut. Salátové lístky a cibuli rozložte na servírovací velký talíř nebo na salátovou mísu.
krok 2
Do pánve přidejte česnek a olivy a restujte ještě 1 minutu. Na listy položte kuře a olivy. Sundejte pánev z ohně a přilijte do ní zbytek oleje a citronovou šťávu. Dobře promíchejte a seškrábněte všechny přípečky ze dna pánve. Zkontrolujte, zda je zálivka dost slaná a poté nalijte na kuře a salát. Podávejte s křupavým pečivem.