Teplý salát s kuřecím masem, tymiánem a olivami
- Příprava a čas vaření
- Příprava
- Vaření
- Velmi snadné
- Porce 4
Skip to ingredients
Suroviny
- 4 kuřecí prsa, nakrájená na stripsy
- 1 citron, kůra jemně nastrouhaná a šťáva vymačkaná
- pár snítek čerstvý tymián, nebo lžička sušeného
- 3 lžíce rostlinný olej
- 150 g směs salátových lístků, nebo 2 saláty Little Gem, rozebrané na lístky
- 1 malá červená cibule, nakrájená na tenká kolečka
- 1 stroužek česneku, prolisovaný
- hrst vypeckované černé olivy, rozpůlené
Postup přípravy
- KROK 1
Nakrájené kuřecí maso dejte do mísy, přidejte citronovou kůru a lístky tymiánu. Pořádně opepřete čerstvě mletým pepřem a podle chuti osolte, pak rukama dobře promíchejte. Na pánvi rozehřejte 1 lžíci oleje a opečte na ní kuře do zlatova, trvá to 8–10 minut. Salátové lístky a cibuli rozložte na servírovací velký talíř nebo na salátovou mísu.
- KROK 2
Do pánve přidejte česnek a olivy a restujte ještě 1 minutu. Na listy položte kuře a olivy. Sundejte pánev z ohně a přilijte do ní zbytek oleje a citronovou šťávu. Dobře promíchejte a seškrábněte všechny přípečky ze dna pánve. Zkontrolujte, zda je zálivka dost slaná a poté nalijte na kuře a salát. Podávejte s křupavým pečivem.