reklama

  • 4 kuřecí prsa
    nakrájená na stripsy
  • 1 citron
    kůra jemně nastrouhaná a šťáva vymačkaná
  • pár snítek čerstvý tymián
    nebo lžička sušeného
  • 3 lžíce rostlinný olej
  • 150 g směs salátových lístků
    nebo 2 saláty Little Gem, rozebrané na lístky
  • 1 malá červená cibule
    nakrájená na tenká kolečka
  • 1 stroužek česneku
    prolisovaný
  • hrst vypeckované černé olivy
    rozpůlené

Nutriční hodnoty: na porci

  • kcal245
  • tuky11g
  • nasycené2g
  • sacharidy2g
  • cukry2g
  • vláknina1g
  • proteín34g
  • sůl0.72g

Postup přípravy

  • krok 1

    Nakrájené kuřecí maso dejte do mísy, přidejte citronovou kůru a lístky tymiánu. Pořádně opepřete čerstvě mletým pepřem a podle chuti osolte, pak rukama dobře promíchejte. Na pánvi rozehřejte 1 lžíci oleje a opečte na ní kuře do zlatova, trvá to 8–10 minut. Salátové lístky a cibuli rozložte na servírovací velký talíř nebo na salátovou mísu.

  • krok 2

    Do pánve přidejte česnek a olivy a restujte ještě 1 minutu. Na listy položte kuře a olivy. Sundejte pánev z ohně a přilijte do ní zbytek oleje a citronovou šťávu. Dobře promíchejte a seškrábněte všechny přípečky ze dna pánve. Zkontrolujte, zda je zálivka dost slaná a poté nalijte na kuře a salát. Podávejte s křupavým pečivem.

reklama
reklama
reklama
reklama