Teplý salát z cizrny s chilli a fetou
- Příprava a čas vaření
- Příprava
- Vaření
- Snadné
- 2 porce
Skip to ingredients
Suroviny
- 1 lžíce olivový olej
- 1/2 citron, šťáva
- 1/2 lžičky uzená paprika
- 100 g špenát, listy
- 1 červená paprika, zbavená semínek a nakrájená
- 1 chilli paprička, červená, zbavená semínek a nakrájená na tenké plátky
- 4 jarní cibulka, nakrájená na plátky
- 100 g rajčata cherry, rozpůlená
- 400 g cizrna, v konzervě, odkapaná
- 40 g sýr feta (nebo veganská alternativa) nastrouhaný
Postup přípravy
- KROK 1
Na dresink smíchejte 1 lžičku olivového oleje, citronovou šťávu, uzenou papriku a trochu pepře. Špenát rozdělte na 2 servírovací misky.
- KROK 2
Na nepřilnavé pánvi rozehřejte zbývající 2 lžíce olivového oleje. Papriku opékejte 5 minut při vysoké teplotě, dokud nezačne na okrajích karamelizovat. Přidejte chilli, jarní cibulku, rajčata a za stálého míchání opékejte 1 minutu. Vsypte cizrnu a vařte další minutu, poté vmíchejte dresink.
- KROK 3
Horkou cizrnovou směs nalijte na špenátové listy a pak na ně přidejte nadrobenou fetu.