reklama

Suroviny

  • 1 lžíce olivový olej
  • 1/2 citron, šťáva
  • 1/2 lžičky uzená paprika
  • 100 g špenát, listy
  • 1 červená paprika, zbavená semínek a nakrájená
  • 1 chilli paprička, červená, zbavená semínek a nakrájená na tenké plátky
  • 4 jarní cibulka, nakrájená na plátky
  • 100 g rajčata cherry, rozpůlená
  • 400 g cizrna, v konzervě, odkapaná
  • 40 g sýr feta (nebo veganská alternativa) nastrouhaný

Postup přípravy

  • KROK 1

    Na dresink smíchejte 1 lžičku olivového oleje, citronovou šťávu, uzenou papriku a trochu pepře. Špenát rozdělte na 2 servírovací misky.

  • KROK 2

    Na nepřilnavé pánvi rozehřejte zbývající 2 lžíce olivového oleje. Papriku opékejte 5 minut při vysoké teplotě, dokud nezačne na okrajích karamelizovat. Přidejte chilli, jarní cibulku, rajčata a za stálého míchání opékejte 1 minutu. Vsypte cizrnu a vařte další minutu, poté vmíchejte dresink.

  • KROK 3

    Horkou cizrnovou směs nalijte na špenátové listy a pak na ně přidejte nadrobenou fetu.

reklama
reklama
reklama
reklama