reklama

  • 1 lžíce olivový olej
  • 1/2 citron
    šťáva
  • 1/2 lžičky uzená paprika
  • 100 g špenát
    listy
  • 1 červená paprika
    zbavená semínek a nakrájená
  • 1 chilli paprička
    červená, zbavená semínek a nakrájená na tenké plátky
  • 4 jarní cibulka
    nakrájená na plátky
  • 100 g rajčata cherry
    rozpůlená
  • 400 g cizrna
    v konzervě, odkapaná
  • 40 g sýr feta
    (nebo veganská alternativa) nastrouhaný

Nutriční hodnoty: na porci

  • kcal289
  • tuky14g
  • nasycené3g
  • sacharidy28g
  • cukry8g
  • vláknina8g
  • proteín15g
  • sůl1.41g

Postup přípravy

  • krok 1

    Na dresink smíchejte 1 lžičku olivového oleje, citronovou šťávu, uzenou papriku a trochu pepře. Špenát rozdělte na 2 servírovací misky.

  • krok 2

    Na nepřilnavé pánvi rozehřejte zbývající 2 lžíce olivového oleje. Papriku opékejte 5 minut při vysoké teplotě, dokud nezačne na okrajích karamelizovat. Přidejte chilli, jarní cibulku, rajčata a za stálého míchání opékejte 1 minutu. Vsypte cizrnu a vařte další minutu, poté vmíchejte dresink.

  • krok 3

    Horkou cizrnovou směs nalijte na špenátové listy a pak na ně přidejte nadrobenou fetu.

reklama
reklama
reklama
reklama