Teplý salát z cizrny s chilli a fetou
- Příprava a čas vaření
- Příprava
- Vaření
- Snadné
- 2 porce
Přejít na suroviny
- 1 lžíce olivový olej
- 1/2 citronšťáva
- 1/2 lžičky uzená paprika
- 100 g špenátlisty
- 1 červená paprikazbavená semínek a nakrájená
- 1 chilli papričkačervená, zbavená semínek a nakrájená na tenké plátky
- 4 jarní cibulkanakrájená na plátky
- 100 g rajčata cherryrozpůlená
- 400 g cizrnav konzervě, odkapaná
- 40 g sýr feta(nebo veganská alternativa) nastrouhaný
- kcal289
- tuky14g
- nasycené3g
- sacharidy28g
- cukry8g
- vláknina8g
- proteín15g
- sůl1.41g
Postup přípravy
krok 1
Na dresink smíchejte 1 lžičku olivového oleje, citronovou šťávu, uzenou papriku a trochu pepře. Špenát rozdělte na 2 servírovací misky.
krok 2
Na nepřilnavé pánvi rozehřejte zbývající 2 lžíce olivového oleje. Papriku opékejte 5 minut při vysoké teplotě, dokud nezačne na okrajích karamelizovat. Přidejte chilli, jarní cibulku, rajčata a za stálého míchání opékejte 1 minutu. Vsypte cizrnu a vařte další minutu, poté vmíchejte dresink.
krok 3
Horkou cizrnovou směs nalijte na špenátové listy a pak na ně přidejte nadrobenou fetu.