Jednoduchý bramborový salát s červenou cibulí
Skvělá příloha ke BBQ
Udělejte dresink. Odměřte ingredience do džbánu nebo sklenice se šroubovacím uzávěrem, okořeňte podle chuti a poté promíchejte nebo promíchejte. Dejte stranou.
Nyní smíchejte v misce olivový olej, citronovou šťávu, bylinky a česnek se solí a pepřem podle chuti. Půlky cukety vmíchejte do této marinády, dokud nebudou důkladně obalené.
Rozehřejte rýhovanou pánev, dokud nebude velmi horká, ale nekouří, nebo místo ní použijte dobrou nepřilnavou pánev (nebudou však mít atraktivní tmavé pruhy). Cukety opékejte po dávkách 2–3 minuty z každé strany, dokud nezměknou, s tmavými proužky. Vyjměte a dejte stranou.
Vložte proužky lososa do zbývající marinády v misce a promíchejte, aby se obalily, poté grilujte na pánvi 1–2 minuty z každé strany, dokud nebudou úplně propečené.
Chcete-li podávat, rozdělte listy salátu na dva talíře a položte na ně cukety a lososa. Dresink znovu prošleháme a vše pokapeme.