Teplý salát z grilovaných cuket a lososa
- Příprava a čas vaření
- Celkový čas
- Velmi snadné
- 2 porce
Suroviny
- 4tbsp olivový olej
- 1 citron
- 2 lžičky sušené bylinky z Provence
- 1 stroužek česneku rozdrcený
- 8 baby cukety, nakrájené podérně na půl
- 2 filety lososa bez kůže, nakrájený každý na 3 proužky
- 85g sáček bylinkového salátu, k servírování
Postup přípravy
- KROK 1
Udělejte dresink. Odměřte ingredience do džbánu nebo sklenice se šroubovacím uzávěrem, okořeňte podle chuti a poté promíchejte nebo promíchejte. Dejte stranou.
- KROK 2
Nyní smíchejte v misce olivový olej, citronovou šťávu, bylinky a česnek se solí a pepřem podle chuti. Půlky cukety vmíchejte do této marinády, dokud nebudou důkladně obalené.
- KROK 3
Rozehřejte rýhovanou pánev, dokud nebude velmi horká, ale nekouří, nebo místo ní použijte dobrou nepřilnavou pánev (nebudou však mít atraktivní tmavé pruhy). Cukety opékejte po dávkách 2–3 minuty z každé strany, dokud nezměknou, s tmavými proužky. Vyjměte a dejte stranou.
- KROK 4
Vložte proužky lososa do zbývající marinády v misce a promíchejte, aby se obalily, poté grilujte na pánvi 1–2 minuty z každé strany, dokud nebudou úplně propečené.
- KROK 5
Chcete-li podávat, rozdělte listy salátu na dva talíře a položte na ně cukety a lososa. Dresink znovu prošleháme a vše pokapeme.